Culinaire Lentekriebels in Zuid-Tirol

Het is volop lente in Zuid-Tirol en dat betekent een gastronomisch seizoen vol culinaire evenementen; van het jaarlijkse Gourmet Festival in Bolzano tot het Vino in Festa waarbij de prestigieuze wijnhuizen voor één avond een kijkje achter de schermen geven.

Gastronomie in bloei

De Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol staat bekend om de Dolomieten, 300 dagen zon én om haar gastronomie. Hier komen mediterrane invloeden en Alpiene gemoedelijkheid samen in één keuken en vind je de grootste dichtheid aan sterrenrestaurants ter wereld. Daarnaast worden ook de wijnen uit Zuid-Tirol regelmatig bekroond met prestigieuze titels en prijzen.

In de lente staat niet alleen de Zuid-Tiroolse natuur maar ook de gastronomie in bloei. Verspreid door de hele regio vinden verschillende evenementen plaats rondom de keuken, de producten en de wijnen die de Noord-Italiaanse regio zo bijzonder maken.

Gourmet Festival Bolzano

Van 24 t/m 26 mei is Bolzano een culinair feest voor de smaakpapillen. Hier vindt dan het jaarlijkse Gourmet Festival plaats. Tijdens de tweede editie van dit gastronomische event worden verschillende kookworkshops georganiseerd en kan men proeven van lokale kwaliteitsproducten als Speck, appels en lokale wijnen.

Gourmet Festival Bolzano

Gourmet Festival Bolzano

Vino in Festa

Bij het feestelijke Vino in Festa draait het om wijn; witte en rode, droge, zoete en bruisende wijnen maar bovenal om authentiek vakmanschap. Van 11 mei t/m 8 juni vormen 15 wijndorpen langs de Strada del Vino [Zuid-Tiroolse wijnroute] het decor voor dit feest. De finale van Vino in Festa vindt plaats op 8 juni waarbij lokale wijnhuizen voor één avond hun deuren openen en wijnliefhebbers en –experts een exclusief kijkje achter de schermen geven.

Vino in Festa

Vino in Festa

Over Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. Dit stukje Italië is uniek vanwege haar Alpiene tradities gecombineerd met Italiaanse charme. Haar rijke cultuur, gastronomie en het veelzijdige landschap maken Zuid-Tirol uitzonderlijk. De Dolomieten, zijn vanwege hun bijzondere schoonheid door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. In Zuid-Tirol schijnt maar liefst gemiddeld 300 dagen per jaar de zon. Vanuit Nederland is Zuid-Tirol makkelijk bereikbaar per auto, vliegtuig en trein. Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op http://www.suedtirol.info/nl/.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zuid-Tirol

 

Reviews lezen over Zuid-Tirol

Meer informatie over Zuid-Tirol vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zuid-Tirol. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Zuid-Tirol met Skyscanner

Kaart van Zuid-Tirol

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.