Meer mensen willen op vakantie

Deze maand ontvangen de meeste Nederlanders hun vakantiegeld. Ondanks de blijvend slechte economische omstandigheden zijn er dit jaar meer mensen van plan om op vakantie te gaan. Vorig jaar wilde ruim 21 procent van de mensen niet op vakantie gaan, nu zegt ruim 13 procent niet te gaan.

vakantiegangers-vliegveld

Dat blijkt uit een representatieve steekproef over vakantiebeleving onder ruim 1000 Nederlanders, uitgevoerd door @Dialogue in opdracht van vakantiehuizenverhuurder Topic Travel. Als mensen dan toch deze zomer wegtrekken, willen ze wel bewuster met hun vakantiegeld omgaan, terwijl vorig jaar een grotere groep daar makkelijker over dacht. Toen zei nog 43 procent dat ze minder bewust met hun geld wilde omgaan. Nu ligt dat percentage op 39 procent.

Comfort blijft belangrijk

Als mensen op vakantie gaan, willen ze dat goed doen. Bijna 40 procent kiest voor een hotel en 32 procent huurt een vakantiewoning. Op de derde plaats komt de caravan (7%). Zo meent Onno Bodlaender, directeur van Topic Travel:

Vooral huishoudens met kinderen kiezen voor een vakantiehuis, omdat het comfort biedt en omdat ze zo ook de kosten enigszins in de hand houden.

Tot rust komen

De redenen die de ondervraagden aanvoeren om toch weg te gaan, zijn onder meer: ‘tot rust komen’ (38%) en ‘het is plezierig om ergens naar uit te kijken’. Volgens Onno Bodlaender speelt de economische situatie in Nederland zeker een rol:

Vooral de 30 tot 60-jarigen geven aan dat uitrusten en relaxen de belangrijkste redenen zijn om op vakantie te gaan. In deze economische recessie zijn mensen bang voor ontslag, ze melden zich minder ziek en hebben meer stress. Juist dan biedt het uitzicht op een relaxvakantie een lichtpuntje.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.