Koksijde-Oostduinkerke: veelzijdige badplaats

Een vakantie aan de Noordzeekust bij onze zuiderbuur België spreekt tot de verbeelding. Dichtbij huis en toch is de Belgische kust anders dan de Nederlandse. Dat ‘andere’ valt het beste te beleven in Koksijde-Oostduinkerke, een zeer veelzijdige badplaats waar elke vakantieganger zich goed voelt.

Belgische kust

Belgische kust

Een prachtig recreatiegebied

De kust van België is maar 66 kilometer lang met veel natuurpracht, mooie stranden en een achterliggend ongeschonden bos- en duinengebied. De ene badplaats is de andere niet, zeker niet wanneer het gaat om natuurlijke recreatiegebieden. Koksijde-Oostduinkerke heeft de natuurliefhebber ontzettend veel te bieden, met name voor diegenen die op een actieve manier bezig willen zijn op de stranden en in de duinen en de bossen. De sfeervolle badplaats, halverwege Oostende en De Panne, heeft een uitgestrekt aaneengesloten duinengebied waarvan het grootste deel als natuurgebied is beschermd. Zo is er het duinencomplex Ter Yde, ruim 100 ha groot, een prachtige biotoop. Koksijde-Oostduinkerke heeft daarnaast een prima infrastructuur zodat er optimaal genoten kan worden van het kustlandschap. Er zijn duidelijk bewegwijzerde fiets- en wandelpaden, informatiecentra, rust- en uitkijkpunten en een groot aanbod van gratis begeleide wandelingen.

Bijzondere ambachten en musea

De tweede grote troef van het Belgische Koksijde-Oostduinkerke is het culturele luik dat de vakantieganger ontdekt in musea, tijdens erfgoedwandelingen of via evenementen die alleen hier plaatsvinden. Net als eeuwen geleden is het mogelijk om in Koksijde-Oostduinkerke ook vandaag nog de garnaalvissers te paard aan het werk zien. Het is de enige plaats in de wereld waar garnalen op die manier worden gevangen. En dan zijn er ook nog de musea, het NAVIGO Nationaal Visserijmuseum, het Paul Delvaux Museum en het Abdijmuseum Ten Duinen 1138 met een archeologische site waar als het ware een reis gemaakt kan worden naar de Middeleeuwen. Koksijde-Oostduinkerke heeft een fantastisch erfgoedpatrimonium én omkaderende wandelroutes, ook met een iPod, om het allemaal te ontdekken, de vissershuisjes, de cottages, de art-deco gebouwen.

In Koksijde-Oostduinkerke is er zoveel te doen en te beleven zodat een dagje met minder goed weer ook gemakkelijk kan worden ingevuld. Of ga gewoon lekker luieren, zonnen of zwemmen afgewisseld met een van de duizend-en-één andere activiteiten.

Gezellige vakantieplaats voor groot en klein

Omwille van dat veelzijdige toeristische aanbod is Koksijde-Oostduinkerke anders dan andere badplaatsen en verschilt het ook van Nederland. Geniet van de typisch Belgische gezelligheid, het heerlijke Bourgondische dat het beste te ervaren is in sfeervolle restaurants en leuke cafés. Die zijn er bij de vleet in Koksijde-Oostduinkerke, niet alleen voor mosselgerechten met een pint abdijbier maar ook voor gastronomische hoogstandjes en smaakvolle creaties van top chefs.

Meer informatie

Koksijde-Oostduinkerke is dé Belgische badplaats voor gezinnen en families met kinderen. Voor de kleinsten, voor tieners, jongeren, Koksijde-Oostduinkerke voldoet aan eenieders wensen. Neem een kijkje op de website van deze Belgische badplaats: www.koksijde.be.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van België

 

Reviews lezen over België

Meer informatie over België vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar België. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van België

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.