Grotere capaciteit Vacansoleil Leisure Academy

Ruim 200 studenten van de Vacansoleil Leisure Academy in Amsterdam, Breda, Goes en Middelburg hebben tijdens de meivakantie hun eerste vuurproef doorstaan op een camping in Zuid-Europa. In het kader van hun MBO-opleiding zijn ze als stagiaires vier maanden in het buitenland om in vakantiesfeer praktijkervaring op te doen. Ze werken als receptionist, entertainer, sportbegeleider of animator. Als ze in september terugkeren in de schoolbanken spreken ze een aardig mondje Frans, Italiaans of Spaans.

campingjobs-vacansoleil

Forse uitbreiding

De komende drie jaar wordt de capaciteit verdubbeld, zodat in 2016 zo’n 400 studenten de beroepsopleiding zullen volgen. Brigitte van Osch, senior manager Vacansoleil Leisure Academy: ‘Een forse uitbreiding is verantwoord gezien de groeiende vraag naar gastvrije, goed opgeleide en servicegerichte medewerkers. Niet alleen bij in ons bedrijf, maar in de hele branche. De sector toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd zorgt in Nederland inmiddels voor 412.000 banen, een aandeel van 4,5% van het totaal aantal banen*. De hele Europese toeristische recreatiebranche is door een jaarlijkse groei van 3% tot 4% een van de grotere werkgevers. Het toekomstperspectief voor goed opgeleide jongeren is daardoor uitstekend.’

Vacansoleil Leisure Academy

Al 10 jaar levert Vacansoleil Leisure Academy in goede samenwerking met een aantal regionale opleidingscentra praktijkgerichte, veelzijdige MBO-opleidingen (niveau 3 en 4). Vacansoleil, sinds 2001 een erkend leerbedrijf, startte in 2003 samen met drie ROC’s een beroepsopleiding voor de internationale recreatiesector vanuit de behoefte naar vakkundige medewerkers. Van 2003 tot 2013 hebben inmiddels meer dan 1500 studenten hun MBO-diploma behaald.

De MBO-opleiding wordt momenteel aangeboden door het ROC van Amsterdam, Cingel College in Breda, en Scalda College in Goes en Middelburg. Er zijn twee opleidingsrichtingen: Front-Office/Receptie en Leisure & Hospitality/Animatie. Vacansoleil verzorgt binnen de beroepsopleidingen de praktijkinvulling met excursies, workshops, praktijklessen en de jaarlijkse stages op de campings. Mede op basis van de intensieve betrokkenheid bij beroepsonderwijs werd Vacansoleil in 2009 uitgeroepen tot ‘Beste Leerbedrijf Internationaal’ door het ministerie van Economische zaken en de MBO Raad.

Open Dagen

De MBO-opleiding van Vacansoleil Leisure Academy is bedoeld voor jongeren die carrière willen maken in de Europese recreatiesector. Het jubileum studiejaar 2013/2014 gaat van start in september. Inschrijven is mogelijk tot 31 augustus. Er zijn Open Dagen op het Cingel College in Breda (29 mei), op het Scalda College in Goes en Middelburg (30 mei) en het ROC van Amsterdam (6 juni).

Meer informatie: www.vacansoleilacademy.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.