14 nieuwe wandelingen NaturWanderPark delux

Met de 14 nieuwe wandelroutes die dit voorjaar worden geopend, ontstaan in het NaturWanderPark delux ongekende wandelmogelijkheden. Samen met de Duits-Luxemburgse routes die vorig jaar werden geopend, staan nu 23 rondwandelingen in de natuurparken Südeifel, Our, Nordeifel en het Duits-Luxemburgse Natuurpark ter beschikking. Alle routes voldoen aan de strenge criteria van het Deutsche Wanderinstitut en mogen zich ‘Premiumweg’ noemen. De Eifeltouren zijn als dagtocht opgezet en tussen de twaalf en twintig kilometer lang.

14 nieuwe wandelroutes Eifel

14 nieuwe wandelroutes Eifel

Een luxe die iedereen zich kan permitteren

De grote aantrekkingskracht van de Eifel schuilt in de enorme variatie van landschappen. Soms laat de natuur zich van de ruige kant zien: donkere bossen, diepe dalen, geheimzinnige ravijnen, grillige rotsformaties. Soms is ze eerder lieflijk met klaterende bergbeekjes, bloeiende weides en uitgestrekte hopvelden. De vergezichten onderweg krijg je er gratis bij.

Natuur en cultuur beleven

Klinkende namen zoals ‘Eifelgold-Route’, ‘Schluchtenpfad’ of ‘Kylltaler Buntsandsteinroute’ spreken tot de verbeelding. De naam Eifelgold komt van de goudgele gloed van honderden bremstruiken in het beschermde natuurgebied ‘Ginsterheiden’. Meer dan 500 soorten vlinders zijn hier al geteld. Sommige wandelingen zijn een reis terug in de tijd. Het ‘Bach-Pfad’ voert over oude mijnbouwpaden, de ‘Buntsandsteinroute’ komt langs voormalige steengroeves en op de ‘Neuer-Burg-Weg’ rondom de burcht Neuerburg zijn overal sporen uit de middeleeuwen terug te vinden.
Het ‘Moore-Pfad Schneifel’ loopt deels over een knuppelpad om zo de typische flora en fauna van het veen te beschermen. Grandioze uitzichten biedt de uitdagende tocht ‘Wallfährte Weidingen’. Hoogtepunten onderweg zijn de bedevaartkerk in Weidingen en het op een rots gelegen kapelletje van Fischbach. Op de ‘Felsenweg 5’ wordt de wandelaar verrast door het geraas van de Irreler watervallen, die zich over een lengte van 140 meter een weg banen tussen de imposante rotsen. Langs deze route liggen ook uitgestrekte hopvelden en de Katzenkopf-bunker met het Westwall-Museum – het contrast had niet groter kunnen zijn. De ‘Felsenweg 6’ loopt door het grillige rotslandschap van de Teufelsschlucht. Een bezoek aan het infocentrum van het Naturpark Teufelsschlucht met zijn veelzijdig activiteitenprogramma mag niet ontbreken.

Handig gidsje

Meer informatie over alle Eifeltouren, de bezienswaardigheden onderweg, overnachtingsadressen en restaurants vindt u in het nieuwe Nederlandstalige gidsje ‘Fascinatie natuur’ dat is uitgegeven door het NaturWanderPark delux. Gedetailleerde informatie over onder meer de hoogteverschillen is te vinden via de ‘Wandertourenplaner-eifel’: http://www.eifel.info/wandertourenplaner-eifel.htm.
Het gidsje is te bestellen op www.eifel.info, per mail via info@eifel.info en telefonisch op +49 6551 96560.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Duitsland

 

Reviews lezen over Duitsland

Meer informatie over Duitsland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Duitsland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Duitsland met Skyscanner

Kaart van Duitsland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.