Week van de Amateurkunst

Onder het motto ‘Kijk Kunst!’ doen ruim 55 Nederlandse gemeenten van 25 mei tot en met 1 juni mee aan de Week van de Amateurkunst. Met tal van bijzondere culturele activiteiten richten zij de aandacht op de amateurkunst in hun gemeente.

Week van de Amateurkunst

Week van de Amateurkunst

Amateurkunst

In Nederland doen zo’n 8 miljoen mensen aan amateurkunst, van wie ruim 5 miljoen minimaal een keer per week. Kunst verbindt mensen en maakt hen creatiever en zelfverzekerder. Daarmee levert deze sector een bijzondere bijdrage aan het welzijn van veel mensen. Amateurkunst staat ook garant voor actieve burgers: maar liefst één miljoen mensen werkt als vrijwilliger in de amateurkunst.

Week van de Amateurkunst

De Week van de Amateurkunst (WAK) wil dit graag laten zien en hieraan een positieve impuls geven zodat nog meer mensen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren.

Mensen die weinig met kunst in aanraking komen, kunnen tijdens de WAK op eenvoudige wijze en op allerlei plaatsen kennismaken met kunst. Kunstenaars kunnen elkaar door deelname aan de activiteiten leren kennen, waardoor zij hun blik kunnen verruimen en artistiek nog verder uitgedaagd worden.

Culturele energie

Lokale coördinatoren organiseren talloze concerten, exposities, dansvoorstellingen, markten, openbare lessen en workshops om bezoekers kennis te laten maken met de onbeperkte mogelijkheden van het maken van kunst. Veel amateurkunstenaars staan voor de bezoekers klaar om hun werk te laten zien en toe te lichten. Ateliers houden open dagen, kunstencentra organiseren speciale activiteiten, orkesten geven bijzondere concerten en theatergroepen geven spectaculaire voorstellingen. Kortom: Nederland gonst van 25 mei tot en met 1 juni van de culturele energie. Kom langs en Kijk Kunst!

Meer informatie

Weten of er ook in uw gemeente WAK-activiteiten georganiseerd worden? Kijk dan in de agenda op www.waknederland.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.