In/ Between Cities in TENT Rotterdam

Wat is in Europa tegenwoordig de beste plek om kunst te kijken en te maken? Ben Roberts, programmeur voor Camden Arts Centre Londen, en kunstenaar Jay Tan – woont en werkt in Londen en Rotterdam – lichten hun praktijk toe en gaan in gesprek met Mariette Dölle, artistiek leider TENT, over de verschillen tussen de kunststeden Londen en Rotterdam, en over de verhouding van een kunstinstelling tot zijn directe omgeving en lokale kunstenaars. De avond word afgesloten met een performance door Jay Tan.

tent_rotterdam_logo

Camden Arts Centre

Het Camden Arts Centre voert een internationaal gerenommeerd tentoonstellingsprogramma, met kunstenaars als Haroon Mirza, Nathalie Djurberg, Christine Borland, René Daniels, residenties, kunstenaarsprojecten en publieke evenementen. Ben Roberts, coördinator van het publieke programma, onderzoekt op dit moment nieuwe manieren waarop het Camden Arts Centre de ontwikkeling van de kunstenaar kan ondersteunen als vorm van kritisch engagement.

Jay Tan

Jay Tan behaalde haar bachelor diploma aan de Middlesex University in Londen en een master of Fine Arts aan de Piet Zwart Institute in Rotterdam (2010). Dit voorjaar was haar solopresentatie The Retired Engineer te zien in Witte de With Center for Contemporary Art en TENT, als winnaar van de C.o.C.A.-commission. In haar performances, sculpturen en installaties zoekt ze het contrast tussen de economisch gedreven massaproductie en de wens van het individu om zich uit te drukken in handgemaakte ambachtelijkheid.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.