Midzomernachtloop in de natuur

De Midzomernachtloop 2013 komt eraan! Natuurmonumenten organiseert in de nacht van 21 op 22 juni diverse wandelroutes in schitterende natuurgebieden verspreid over heel Nederland. De routes hebben een afstand van minimaal 5 kilometer. Deze nachtlopen zijn een unieke ervaring voor iedereen die van natuur houdt. Ontdek wat er ’s nachts leeft, hoor de stilte en ervaar de natuur op een bijzondere manier.

natuurmonumenten-flyer-midzomernacht

Midzomernachtloop is uniek in Nederland

De Midzomernachtloop is een loop die op meerdere locaties plaatsvindt. Hiermee is de Midzomernachtloop uniek. De routes zijn zorgvuldig geselecteerd door Natuurmonumenten in haar natuurgebieden verspreid door Nederland.

Ervaar de natuur met je zintuigen

Doordat je in de duisternis loopt en het zicht beperkt is, gebruik je andere zintuigen veel sterker. Bij de start krijg je informatie over wat er te horen, zien en ruiken is tijdens de wandeling. Het kan bijvoorbeeld een leuke oefening zijn om even stil te staan en je lampje een tijdje uit te zetten. Wat hoor of ruik je? Je zult merken dat je steeds bewuster wordt van al je zintuigen. Tijdens de Midzomernachtloop beleef je de natuur op een heel nieuwe wijze.

Als deelnemer steun je de natuur

Het inschrijfgeld bedraagt voor volwassen €14,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar €7,50. De opbrengst van het inschrijfgeld en de het sponsorgeld wordt besteed aan behoud, herstel en ontwikkeling van Nederlandse natuurgebieden. Door mee te doen aan de Midzomernachtloop steun je dus direct de natuur.

Hoor, ruik en voel de natuur

Wat ritselt daar in de struiken? Wat roept daar in de boom? Wat kwaakt daar in de sloot? En waar komt die bedwelmende zoete geur vandaan? Als u minder kunt zien, ervaart u hoeveel beter uw oren en neus werken. Tijdens uw nachtelijke wandeling staat u dichter bij de natuur dan ooit.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.