Nieuwe TOP in het Groene Hart

Op dinsdag 14 mei a.s. wordt een nieuw Toeristische Overstappunt (TOP) in het Groene Hart geopend: TOP Hazerswoude. Het TOP-netwerk wordt hiermee uitgebreid naar 32 TOP’s in drie provincies. De opening van TOP Hazerswoude vindt plaats in aanwezigheid van lokale bestuurders en ondernemers.

hazerswoude

TOP-netwerk

Met deze nieuwe TOP in het Groene Hart wordt het TOP-netwerk uitgebreid tot 32 TOP’s, verdeeld over drie provincies; Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant. Een groot deel van deze TOP’s is te vinden in het Groene Hart. Nog dit voorjaar openen TOP Zoeterwoude, TOP Schipluiden en TOP Lexmond en daarmee groeit het TOP-netwerk door naar 35 TOP’s. De TOP is herkenbaar aan een markante groene grashalm.

Startpunt voor fietsers en wandelaars

Een TOP is een punt waar recreanten de auto kunnen parkeren om vervolgens bewegwijzerde fiets- en wandelroutes op te pakken. Een TOP is altijd goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. De fiets- en wandelroutes die bij een TOP starten laten de recreant kennismaken met de mooiste plekjes van de regio. Een ideaal startpunt dus voor eenieder die de streek beter wil leren kennen.

De nieuwe TOP’s

Vanaf TOP Hazerswoude kunt u het mooie polderlandschap van het Groene Hart verkennen, met de vele molens en pittoreske bebouwingslinten. De TOP telt vier bewegwijzerde wandelroutes en twee bewegwijzerde fietsroutes en is natuurlijk ook verbonden aan het fietsknooppuntennetwerk. Ook de andere TOP’s die dit voorjaar openen hebben veel te bieden. De fiets- en wandelroutes vanaf TOP Zoeterwoude laten u het agrarische landschap ervaren vanaf de boerenlandpaden. Ook kunt u hier bijzondere vogels spotten. Vanaf TOP Schipluiden fietst u langs waterwegen en over bruggetjes en kunt u genieten van de vele streekproducten van de Hof van Delfland. TOP Lexmond is een uitstekend vertrekpunt voor een ontdekkingstocht door het oer-Hollandse landschap van de Vijfheerenlanden.

Samenwerking

Realisatie van de nieuwe TOP’s is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Rijnwoude, Zoeterwoude, Midden-Delfland en Zedrik het het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme is projectleider van de TOP’s.

Meer informatie

Voor meer informatie over alle TOP’s kunt je terecht op www.toproutenetwerk.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Hazerswoude

 

Reviews lezen over Hazerswoude

Meer informatie over Hazerswoude vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Hazerswoude. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Hazerswoude

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.