Bussemaker bezoekt Bonnefantenmuseum

Afgelopen maandag, 6 mei, was de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker te gast in het Bonnefantenmuseum. De minister bezocht tijdens dit werkbezoek de tentoonstelling De Grote Verandering. Revoluties in de Russische Schilderkunst 1895 – 1917 die plaatsvindt in kader van het Nederland-Ruslandjaar 2013.

Minister Bussemaker

Minister Bussemaker

Collectiemobiliteit

Minister Bussemaker werd rondgeleid door museumdirecteur Stijn Huijts en bezocht de succesvolle tentoonstelling De Grote Verandering, die inmiddels al meer dan 30.000 bezoekers trok. Tijdens dit werkbezoek werd er ook gesproken over het thema collectiemobiliteit. Het Bonnefantenmuseum is voorbeeldstellend als het gaat om de ontwikkeling van programmalijnen die moeten leiden tot meer zichtbaarheid van collecties en verkent samen met andere Nederlandse musea de mogelijkheden om meer te gaan samenwerken in kader van de Collectie Nederland (het geheel van museale verzamelingen in Nederland). Minister Bussemaker reageerde enthousiast op de plannen van het Bonnefantenmuseum:

Mooi om te zien dat er zoveel ideeën leven op het gebied van collectiebeheer en depotbeleid om de rijke Collectie Nederland optimaal te benutten, en daardoor zichtbaar te maken voor een groot publiek.

De Grote Verandering. Revoluties in de Russische Schilderkunst 1895 – 1917

Het Bonnefantenmuseum toont tot en met 11 augustus een unieke collectie van bijna 90 schilderijen afkomstig uit de twee belangrijkste Russische musea (het Tretjakov Museum in Moskou en het Russisch Staatsmuseum in Sint-Petersburg), en een aantal kleinere collecties. De tentoonstelling belicht de geboorte van de moderne kunst in Rusland, van 1895 tot 1917. Een uitzonderlijke periode van onophoudelijke innovatie en creativiteit die een beslissende invloed had op de mondiale ontwikkeling van de beeldende kunst. De tentoonstelling presenteert wereldberoemde kunstenaars als Kazimir Malevitsj en Wassily Kandinsky, maar ook nieuwe ontdekkingen als Ilja Masjkov, Aristarch Lentoelov en Pavel Filonov. De meeste schilderijen waren nooit eerder in Nederland te zien, een deel van de werken is zelfs nog nooit buiten Rusland getoond. De tentoonstelling trok al ruim 30.000 bezoekers sinds de opening in maart.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Maastricht

 

Reviews lezen over Maastricht

Meer informatie over Maastricht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Maastricht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van het Bonnefantenmuseum te Maastricht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.