Naar de Noordkaap met de auto

Op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming? Altijd al eens het prachtige noorden van Finland en Noorwegen willen verkennen, tot aan de Noordkaap toe? Maar wel lekker op je gemak met je eigen auto. Voigt Travel, dé specialist in bijzondere bestemmingen, regelt het voor je. Vanaf Duitsland maak je eerst een bootovertocht om vervolgens in Helsinki de autoslaaptrein te pakken naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland dat pal op de poolcirkel ligt. Vanaf daar rijd je in alle rust dwars door de wildernis van Fins Lapland naar de fjorden en hoogvlaktes van Noorwegen, tot aan de Noordkaap toe!
finland-noordkaap

Het ultieme reisdoel

De Noordkaap is voor veel mensen het ultieme reisdoel, noordelijker kan namelijk niet. Zodra de Middernachtzon met een adembenemend lichtspel grip krijgt op het 300 meter hoge rotsmassief, weet je dat deze ervaring voor altijd bij zal blijven. Nog nooit was je zo dicht bij de Noordpool… Maar een autorondreis naar de Noordkaap biedt meer! Zo breng je aan het begin van je reis een bezoek aan Helsinki waar iedereen in de zomer geniet van de lange dagen en het flaneren langs de Esplanade. Hier vind je trendy restaurants, gezellige terrassen en heel veel straattheater! ’s Avonds pak je de autoslaaptrein en word je de volgende ochtend uitgerust wakker in een compleet andere wereld. Dit is het land van de Sami en het leefgebied van beren, lynxen, elanden en rendieren. Hier heerst nog een oorverdovende stilte

Dichterbij dan je denkt

Noord Europa is het levende bewijs dat bijzonder niet altijd ver weg hoeft te zijn. Binnen een dag sta je met je eigen auto op de poolcirkel. En… door het goede wegennetwerk rijd je met je eigen auto overal eenvoudig naartoe. Tijdens de autorondreis hoef je je geen zorgen te maken over het verblijf onderweg, want het is allemaal geregeld. Tijd genoeg dus, de zon schijnt tenslotte 24 uur per dag, voor een mooie wandeling onderweg of een picknick aan het water. Hoogtepunten zijn er teveel om op te noemen, maar behalve een bezoek aan de Noordkaap, ga je ook aan boord van de legendarische Hurtigruten voor een prachtige cruise langs de fjorden en de Barentszzee. En… met een beetje geluk kun je potvissen en bruinvissen spotten. Na een onvergetelijke zeereis kom je aan in de oudste stad van Noord-Noorwegen en één van de meest noordelijke steden ter wereld: Hammerfest!

Vogelsafari, doen!

Vanuit Honningsvåg rijd je over de enige weg die het stadje van de Noordkaap scheidt. Deze weg is 34 kilometer lang, van zeldzame schoonheid en eigenlijk het enige poollandschap in Europa. Vanuit Honningsvåg, waar je ook overnacht en aan boord gaat van de Hurtigruten, is een bezoek aan de vissersplaatsjes Gjesvaer, Kamøyvaer of Skarvåg zeer de moeite waard. Gjesvaer is omgeven door honderden eilanden waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden: Jan van Genten, zeearenden, aalscholvers en een kolonie van zo’n 800.000 papegaaiduikers. Een vogelsafari is dan ook een echte aanrader!

Meer informatie op noordeuropa.nl

Reviews lezen over Noordkaap

Meer informatie over Noordkaap vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Noordkaap. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Noordkaap met Skyscanner

Comments are closed.