Langste tramlijn Nederland nu ook de leukste

Langs de langste tramlijn van Nederland, Lijn 1 van Scheveningen naar Delft, zijn talloze toeristische hotspots te vinden. De marketingorganisaties van Den Haag en Delft hebben daarom samen met HTM de handen ineen geslagen om deze hotspots (20 in totaal) onder de aandacht te brengen en daarmee bezoek aan beide steden te stimuleren.

Lijn 1 met samenwerkende partijen op een rij

Lijn 1 met samenwerkende partijen op een rij

Het officiële startsein werd vanmiddag gegeven in, hoe kan het ook anders, de tram. Een Delftsblauwe dame en een dame in Haagse kleuren deelden flyers en typische lekkernijen uit tussen de Haagse binnenstad en de historische kern van Delft. Maar liefst 20 bijzondere attracties, musea of andere hotspots liggen op de route zoals het Vredespaleis, het Binnenhof, familiepark Drievliet of Museum het Prinsenhof, het Vermeer Centrum en de Nieuwe en Oude Kerk. Voor deze route is een speciale OV Chip voor 7,50 euro te verkrijgen met een tegoed van 5 euro (voordeel is 5 euro) bij VVV Den Haag en het Toeristisch Informatie Punt Delft.

Marco Esser, directeur Den Haag Marketing

Den Haag en Delft zijn al met elkaar verbonden zijn door het Koningshuis, Vermeer en Delfts Blauw en beide steden samen maken een citytrip nog interessanter. In letterlijke zin verbindt tramlijn 1 onze beide steden. Van het Scheveningse strand tot de historische binnenstad van Delft. Met deze actie zorgen we ervoor dat toeristen die in Den Haag zijn ook op een gemakkelijke manier Delft kunnen bezoeken en vice versa. Daarmee maken we onze beide steden voor toeristen aantrekkelijker om voor een langer verblijf te kiezen. Want: wees eerlijk, er zijn zoveel leuke attracties, dat red je eenvoudigweg niet in 1 dag!

Evelien van der Kruit, directeur Delft Marketing

Vanaf vandaag is Lijn 1 niet alleen de langste tramlijn van Nederland, maar ook de leukste! Om nog meer bezoekers naar de binnenstad en attracties van Delft te trekken hebben we in samenwerking met de HTM en Den Haag Marketing de hotspots van Delft en Den Haag langs tramlijn 1 met elkaar verbonden en zichtbaar gemaakt. Vanuit onze gastvrijheidsvisie is dit een mooie aanvulling op ons aanbod. Samen hebben Delft en Den Haag de bezoeker en toerist alles te bieden!

Promomeisjes delen flyers en lekkers uit in Lijn 1

Promomeisjes delen flyers en lekkers uit in Lijn 1

Joep ten Brink, hoofd Verkoop, Marketing en Reizigers HTM

HTM is blij met deze actie en samenwerking, omdat deze uitstekend past bij onze doelstelling van 2013 extra in te zetten op de vele bezoekers in Haaglanden. Openbaar vervoer is niet alleen aantrekkelijk voor woon-werk verkeer. Het is ook een oplossing voor de vele bezoekers in deze regio. Het aantal reizigers, waaronder de vele toeristen in deze regio is jaarlijks enorm! Hiervoor is een gastvrije ontvangst bij het OV belangrijk en met de flyer die met Delft en Den Haag is gemaakt, kunnen wij ze met Lijn 1 verrassen met bijzondere hotspots in beide steden.
Zo wordt de rit met Lijn 1 een boeiende rondleiding, die bezoekers inspireert en hopelijk een mooie reisbeleving geeft.

De samenwerking tussen Den Haag en Delft is een voorbeeld van hoe er in de Metropoolregio Den Haag – Rotterdam kan worden samengewerkt. Het gaat erom dat logische verbindingen worden gelegd. Daar waar samenwerking voor synergie zorgt, moet dat niet worden nagelaten. Zonder dat hiervoor nieuwe instituties worden opgericht. Beide steden profiteren van deze samenwerking op toeristisch-recreatief gebied.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Delft

 

Reviews lezen over Delft

Meer informatie over Delft vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Delft. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Delft

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.