Eerste Nationale Vaste Plantendag!

Zaterdag 4 mei deelde de Vereniging van Vaste Plantenkwekers haar passie, het telen en gebruiken van vaste planten met Keukenhof bezoekers. Het planten van de laatste exemplaren van Geranium Rozanne, door Modeste Herwig, vormde de officiële handeling van de bekendmaking van de vaste plant van het jaar 2013. Dit jaar was voor de eerste keer een vaste plant van het jaar gekozen: Geranium Rozanne. Deze is verkrijgbaar op de vaste plantenmarkt bij de inspiratietuinen van Keukenhof.

keukenhof_lisse_interactiever_2

Vaste Plantendag

Keukenhof geeft al jaren de gelegenheid aan de vaste plantenkwekers om een vaste plantenshow in te richten. Bloembollen en vaste planten vormen een prachtige combinatie. Op initiatief van de Vereniging van Vaste Plantenkwekers en in samenwerking met Keukenhof is er op zaterdag 4 mei heel veel aandacht geweest voor vaste planten in het park én daarbuiten. In het park konden bezoekers de vaste plantenshow in het Willem-Alexander Paviljoen bezoeken én een rondleiding krijgen van een van de tien vaste plantenkwekers die aanwezig waren. Ook was er een markt waar een aantal bedrijven vaste planten verkochten.

Op bezoek bij de Vaste Plantenkwekers

Bovendien werd de gelegenheid geboden om zelf de bedrijven te bezichtigen. Vanaf de Hoofdingang van Keukenhof vertrokken tussen 11.00 en 15.00 uur elk half uur busjes naar de kwekerijen in de buurt.

keukenhof_lisse_interactiever

Bezoekers konden gratis meerijden. Ook waren de kwekerijen individueel bereikbaar per auto of fiets (eventueel op Keukenhof te huur).

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Lisse

 

Reviews lezen over Lisse

Meer informatie over Lisse vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lisse. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van de Keukenhof in Lisse

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.