“Kunst Voor Het Raam” grootste expo NL

Tijdens de Week van de Amateurkunst van 25 mei tot en met 1 juni organiseert Wak Nederland de grootste expositie van beeldende kunst ooit van Nederland. Heel Nederland wordt tijdens de WAK één grote expositieruimte en elke amateurkunstenaar kan in deze ruimte zijn werk aan het grote publiek tonen.

kunst-voor-het-raam-grootste-expositie-nederland-amateurkunstenaars

Onder het motto ‘Kijk Kunst!’ wil Wak Nederland laten zien dat kunst voor iedereen is. In Nederland houdt ongeveer 35% van de bevolking, ruim 5 miljoen Nederlanders, zich wekelijks actief bezig met amateurkunst. Aan kunst doen verbindt mensen en maakt hen creatiever en zelfverzekerder.

Week van Amateurkunst

Onder die 5 miljoen Nederlandse kunstbeoefenaars zijn veel beeldend amateurkunstenaars actief. Veelal gebeurt dit in de besloten omgeving van het eigen huis, atelier of cursusruimte. Tijd om deze kunst aan de buitenwereld te laten zien, vindt Wak Nederland en daarom treden in de Week van de Amateurkunst van 25 mei tot en met 1 juni deze kunstenaars naar buiten. In deze periode plaatsen zij hun kunstwerken voor het raam (woon)ruimte of atelier en maken hiermee heel Nederland een week lang tot een grote expositieruimte. Bezoekers kunnen hier gratis terecht en de expositie sluit pas als de kunstenaar het licht uit doet of het gordijn sluit!

De deelnemende kunstenaars zijn te herkennen aan de ‘Kijk Kunst! Voor het raam’-poster. Voor de deelnemende kunstenaars is een expositie van het kunstwerk in Museum IJsselstein te winnen. Kijk voor meer informatie hierover op www.waknederland.nl

Week van de Amateurkunst

Van 25 mei tot en met 1 juni 2013 vindt voor de derde keer de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. In meer dan 50 gemeenten verspreidt over het land worden optredens, workshops, exposities en andere creatieve activiteiten georganiseerd. Hiermee kunnen mensen laten zien wat ze doen en kunnen bezoekers kennis maken met verschillende kunstvormen. Samenwerking tussen amateurkunstenaars onderling en tussen amateurkunst en professionele kunst en organisaties staat centraal in deze week. Het is dé week waarin het plezier van amateurkunstbeoefening wordt gedeeld en samenwerking tussen iedereen die actief bezig is met kunst gestalte krijgt.

De Week van de Amateurkunst wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.