TENT Rotterdam: “In/ Between Cities”

Wat is in Europa tegenwoordig de beste plek om kunst te kijken en te maken? Ben Roberts, programmeur voor Camden Arts Centre Londen, en kunstenaar Jay Tan – woont en werkt in Londen en Rotterdam – lichten hun praktijk toe en gaan in gesprek met Mariette Dölle, artistiek leider TENT, over de verschillen tussen de kunststeden Londen en Rotterdam, en over de verhouding van een kunstinstelling tot zijn directe omgeving en lokale kunstenaars.

Camden Arts Centre, Londen

Camden Arts Centre, Londen

Verschillende kunststeden

Is het culturele klimaat in internationale kunststeden als Londen en Berlijn aantrekkelijker dan Rotterdam of Amsterdam? In de Groene Amsterdammer schrijft kunstcriticus Anna Tilroe een serie over de lokroep van de grote kunstmetropolen, en ook de tv-kunstcowboys Artmen laten Nederland links liggen en trekken dit seizoen langs de grote Europese steden. Is het kunstenaarsleven beter in het buitenland? Ben Roberts, programmeur voor Camden Arts Centre Londen, en kunstenaar Jay Tan – woont en werkt in Londen en Rotterdam – gaan in gesprek met Mariette Dölle, artistiek leider TENT, over de verschillen tussen Londen en de rest van de wereld, en over de verhouding van een kunstinstelling tot zijn directe omgeving en locale kunstenaars. De avond word afgesloten met een performance door Jay Tan.

Camden Arts Centre

Het Camden Arts Centre voert een internationaal gerenommeerd tentoonstellingsprogramma, met kunstenaars als Haroon Mirza, Nathalie Djurberg, Christine Borland, René Daniels, residenties, kunstenaarsprojecten en publieke evenementen. Ben Roberts, coördinator van het publieke programma, onderzoekt op dit moment nieuwe manieren waarop het Camden Arts Centre de ontwikkeling van de kunstenaar kan ondersteunen als vorm van kritisch engagement. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het ontsluiten van het werkproces van de kunstenaar voor een breed publiek, met name in relatie tot het publieke programma en het residentieprogramma dat hij coördineert. Roberts bezoekt in mei een aantal Nederlandse kunstenaars en kunstinstellingen op uitnodiging van het Mondriaan Fonds.

Over Jay Tan

Jay Tan behaalde haar bachelor diploma aan de Middlesex University in Londen en een master of Fine Arts aan de Piet Zwart Institute in Rotterdam (2010). Dit voorjaar was haar solopresentatie The Retired Engineer te zien in Witte de With Center for Contemporary Art en TENT, als winnaar van de C.o.C.A.-commission. In haar performances, sculpturen en installaties maakt ze vaak gebruik van hobbymaterialen en technieken zoals papier-maché. Ze zoekt het contrast tussen de economisch gedreven massaproductie en de wens van het individu om zich uit te drukken in handgemaakte ambachtelijkheid. Ze exposeerde onder meer in Londen, München, Antwerpen en Amsterdam. Jay Tan woont en werkt in Rotterdam en Londen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van TENT Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.