Manhattan it is!

Het zuidelijkste deel van Manhattan is het commercieel en bestuurlijk centrum van de Verenigde Staten. Met Battery Park, het 9/11 Memorial en talloze mogelijkheden om te shoppen en te dineren is het ook een van de meest populaire trekpleisters van New York City: welcome in Lower Manhattan! Deze wijk werd al door ruim 9 miljoen toeristen bezocht en behoort tot een van de meest bereikbare buurten in NYC. Lower Manhattan is de derde bestemming in de spotlights van het Neighborhood x Neighborhood initiatief van NYC & Company, een campagne die iedere maand een minder bekende borough of buurt van NYC op de kaart zet.

Manhattan

Manhattan

Nieuw Amsterdam

Naast de fantastische restaurants, winkels, trendy hotels en hotspots voor het beste nachtleven is Lower Manhattan ook de plek voor een duik in de historie én de Nederlandse roots van New York City. Begin 1600 stichtten de Nederlanders onder bewind van Peter Stuyvesant hier het handelscentrum & verdedigingsbolwerk Nieuw Amsterdam. Straten als Wall Street (Waalstraat) herinneren nog tot de dag van vandaag aan de Nederlandse wortels van deze superstad.

Low the place to go

Bij Lower Manhattan denken veel toeristen direct aan het financiële hart van New York. Minder bekend is dat je ook heerlijk kunt dineren in het zuidelijke puntje van The Big Apple, dat er sinds 2006 vele nieuwe hotels zijn bijgekomen en dat een relaxed bezoekje aan Battery Park ook tot de mogelijkheden behoort. Overdag is ook The Skyscraper Museum een aanrader, een eerbetoon aan het rijke archeologische erfgoed van de stad of kunnen shop addicts en koopjesjager hun hart ophalen bij de vele winkeltjes die de buurt rijk is. Bij Babesta vind je bijvoorbeeld speelgoed, wiegjes en kinderkleding en bij Chameleon Comics and Cards zijn de meest bijzondere stripboeken en boeken te koop.

Na zonsondergang

Lower Manhattan is de perfecte plek om het Vrijheidsbeeld te bewonderen. Vanaf de kade of door middel van een watercruise, voor de beste view op de wereldberoemde skyline van Lower Manhattan. Daarna is het heerlijk bijkomen bij onder andere Pasanella and Son Vintners, een bezoekje waard vanwege de 400 verschillende wijnen die er verkocht worden en te proeven zijn. ’s Avonds is er voldoende keuze uit restaurantjes, zoals Cowgirl Sea-Horse voor een seafood maaltijd of een old skool mac ’n cheese bij de Stone Street Tavern. Genoeg te beleven en te proeven in het zuiden van Manhattan!

Over Neighborhood x Neighborhood

New York bestaat uit vijf wijken: Brooklyn, The Bronx, Manhattan, Queens en Staten Island. NYC & Company lanceerde vorige maand een nieuwe campagne genaamd Neighborhood x Neighborhood. De campagne is een initiatief ter vergroting van toerisme naar de vijf wijken van de stad met als grote doel het verwelkomen van 55 miljoen bezoekers in 2015. In maart begon de aftrap van het initiatief met het uitlichten van de wijken Bushwick, Fort Greene en Williamsburg in Brooklyn, in april stond South Bronx in de spotlights en nu is de beurt aan Lower Manhattan.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van New York

 

Reviews lezen over New York

Meer informatie over New York vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar New York. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar New York met Skyscanner

Kaart van Manhattan, New York

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.