Bloemenmozaïek Beatrix en Willem-Alexander

Op het Koningsplein is een uniek bloemenmozaïek met hyacinten gestrooid. Het is een afbeelding van de vertrekkende Koningin Beatrix en de nieuwe Koning Willem-Alexander. Keukenhof tuinvrouw Esther Kelder heeft op maandag 29 april de laatste hand gelegd aan dit mozaïek dat gemaakt is door de Keukenhof tuinmannen van ca 1 miljoen hyacintennagels. Het mozaïek heeft een afmeting van 4 bij 6 meter. Het blijft nog tot en met zondag 5 mei bij Keukenhof te zien.

keukenhof-lisse-tulpen

De Koninklijke familie en Keukenhof

De band tussen het Huis van Oranje en Keukenhof is in de afgelopen 64 jaar zeer sterk geweest. Koningin Juliana was al in 1950 beschermvrouwe van Keukenhof. Tijdens hun 25-jarig huwelijk in 1962 brachten Koningin Juliana en Prins Bernard een bezoek aan Keukenhof met hun gasten. Door de jaren heen hebben diverse leden van het Koninklijk Huis zowel officieel als privé meerdere malen ons park bezocht. In mei 2001 werd Máxima voor het eerst aan Nederland voorgesteld tijdens een bezoek aan Keukenhof. Samen met Prins Willem-Alexander heeft zij toen een Koningslinde (Tilia europaea “Pallida”) geplant bij het Oranje Nassau Paviljoen.

Overige Koninklijke activiteiten op Keukenhof

In het Willem-Alexander Paviljoen is de tentoonstelling “Koninklijke Momenten” te zien, met unieke foto’s van Koninklijke bezoeken. Rondom de Walk of Fame staan bijzondere tulpen met Koninklijke namen. Op 30 april kunt u in het Juliana paviljoen en het Oranje Nassau paviljoen live de troonswisseling bekijken. Er zijn deze dag tussen 11 en 16 uur oud-Hollandse spelen op de picknick weide en op het Koningsplein kunt u zich Koninklijk laten onderscheiden.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van LOCATIE

 

Reviews lezen over Lisse

Meer informatie over Lissevind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lisse. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Keukenhof Lisse

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.