100 jaar Frans Hals Museum Haarlem

Dinsdag 14 mei bestaat het Frans Hals Museum precies 100 jaar. Dat wordt gevierd met de presentatie van het jubileumboek 100 jaar Frans Hals Museum en het tonen van het gerestaureerde Spreekwoordenschilderij van Pieter Brueghel de Jonge. Bij wijze van traktatie is het museum die dag voor iedereen open van 10.00 tot 22.00 uur voor het speciale bedrag van 100 cent.

Frans Hals Museum -Haarlem

Frans Hals Museum -Haarlem

Van 10.00 tot 22.00 uur voor 100 cent naar het museum

Dinsdag 14 mei – de dag dat het museum 100 jaar geleden op haar huidige locatie geopend werd – laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Het museum is die dag van 10.00 tot 22.00 uur doorlopend open. Naast het bezoeken van de jubileumtentoonstelling Frans Hals. Oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan worden bezoekers getrakteerd op muziek waaronder een klein concert door luitspeler Willem Mook en een optreden door het Ampzing genootschap met Mylou Frencken.

De verjaardag start met een ballonnenwedstrijd. Om 9.00 uur laten ruim 400 Haarlemse basisschoolleerlingen op de Grote Markt ballonnen op. Frans Hals zal daar zelf bij aanwezig zijn.
Kaarten à 100 cent zijn verkrijgbaar via www.haarlemsdagblad.nl/acties.

Jubileumboek

De rijk geïllustreerde publicatie 100 Jaar Frans Hals Museum presenteert de fascinerende ontwikkeling van het Frans Hals Museum en zijn bijzondere collectie. In de afgelopen eeuw zijn tienduizenden kunstwerken en andere objecten verzameld, er is onderzoek gedaan, er is gerestaureerd en er zijn ruim duizend tentoonstellingen gemaakt. Over die honderd jaar Frans Hals Museum, met de bijbehorende tentoonstellingslocatie De Hallen Haarlem aan de Grote Markt, gaat dit bijzondere jubileumboek. 100 Jaar Frans Hals Museum is een boek over ondernemende directeuren, markante bezoekers, originele kunstenaars, en bovenal: bijzondere kunst. (100 Jaar Frans Hals Museum, Antoon Erftemeijer, 288 p, € 15,-. ISBN 978 94 6208 037 9). Het boek is alleen op 14 mei te verkrijgen voor € 10,- in de museumwinkel.

Spreekwoordenschilderij gerestaureerd

De Vrienden van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem hebben het mogelijk gemaakt het Spreekwoordenschilderij van Pieter Brueghel de Jonge (Brussel ca 1564 – Antwerpen ca 1638) te laten restaureren. Als cadeau voor het 100-jarig bestaan werd een succesvolle adoptie- en donatieactie voor de restauratie gehouden. Het schilderij is vanaf 14 mei weer in het museum te bewonderen. Daarnaast staat er vanaf 14 mei een touchscreen bij het werk. Door te klikken op een afbeelding is direct te zien om welk spreekwoord het gaat. Afgelopen tijd zijn er zelfs nieuwe spreekwoorden ontdekt. Ging men er vroeger vanuit dat er ca. 70 spreekwoorden op het schilderij stonden, inmiddels zijn het er al 82. Speciaal voor deze gelegenheid zijn er tot 28 juli nog twee exemplaren van Spreekwoordenschilderijen te zien.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Haarlem

 

Reviews lezen over Haarlem

Meer informatie over Haarlem vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Haarlem. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van het Frans Hals Museum te Haarlem

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.