Franken, Friezen en Vikingen naar Eindhoven

Hoe donker waren de vroege middeleeuwen nu werkelijk? Waren er eigenlijk wel Vikingen in deze streek? Ontdek rond Hemelvaart, van 9 t/m 12 mei, dat het niet alleen een tijd was van moord en doodslag, maar ook van exotische handel en spannende sagen en legenden. Met workshops middeleeuws vechten voor kinderen, zelf sieraden maken, Vikingspelletjes, ambachtslieden en handelaren uit heel Europa worden de middeleeuwen weer tot leven gebracht in Eindhoven Museum.

eindhoven-museum-begin-tot-eindhoven

Internationaal

Met zo’n zestig ambachtslieden en vechters uit Nederland, Duitsland, Engeland en Polen geeft levende geschiedenisgroep Teuxandrii vechtshows, demonstraties en workshops voor jong en oud. Handelaren verkopen onder meer bijzondere stoffen, garens, boeken en sieraden. Een primeur voor Eindhoven èn Nederland is de deelname van de Poolse handelaar Walhalla, met onder andere een groot assortiment gambesons (middeleeuwse pantservesten).

Programma

Met een doorlopend activiteitenprogramma voor jong en oud is er tijdens Hemelvaart veel te beleven in Eindhoven Museum. Iedere dag om 13.00 uur wordt een workshop ‘middeleeuws vechten voor kinderen’ gegeven en om 15.00 uur een spectaculaire vechtshow. Kom luisteren naar de verhalen over het eerste ‘kasteel’ van Eindhoven en kom kijken naar een echte Eindhovense schat uit de tijd van de Franken, Friezen en Vikingen!

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eindhoven

 

Reviews lezen over Eindhoven

Meer informatie over Eindhoven vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eindhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Eindhoven

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.