Verlenging expositie Beeld van Beatrix

Paleis Het Loo verlengt de expositie ‘Beeld van Beatrix’ tot en met 16 juni aanstaande. Vanwege de overweldigende belangstelling en de vele verzoeken vanuit het publiek zijn de kunstwerken nog vier weken langer te zien dan oorspronkelijk gepland.

paasdagen-paleis-het-loo-meesters-mauritshuis

Tot en met vorige week konden bezoekers via een stembriefje in de tentoonstelling ‘Beeld van Beatrix’ hun favoriete kunstwerk kenbaar maken. Meer dan 22.000 stemmen werden geteld. Met een ruime meerderheid aan stemmen heeft Judith Steenkamer uit Nijmegen met haar realistische portret ‘Beatrix’ de publieksprijs gewonnen.

Beeld van Beatrix

Diederick Kraaijeveld eindigt met zijn ‘Sixties Queen’ in sloophout op de tweede plaats en het portret opgebouwd uit pixels van Klaas Lageweg op een eervolle derde plaats. Met steun van de Stichting ’t Konings Loo heeft Paleis Het Loo vijf portretten uit de tentoonstelling aangekocht, waaronder het kunstwerk van Judith Steenkamer en het glasobject gemaakt door Edith Benedictus Buning, dat eerder door de vakjury als winnaar werd gekozen.

Tot en met 16 juni kan het publiek eveneens in het paleis de bijzondere presentatie ‘Ingehuldigd!’ bezoeken, met de kroon, tronen en inhuldigingsmantel.

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Postadres: Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn
Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn
Geopend: dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur
Van 7 mei t/m 16 juni a.s. is het museum geopend van 10.00-18.00 uur
Gesloten: ’s maandags, tenzij een feestdag.
Entree: € 14,50 p.p., 4 t/m 17 jr. € 5,00 p.p., MK gratis.
Informatie: 055-5772400 of www.paleishetloo.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Reviews lezen over Apeldoorn

Meer informatie over Apeldoornvind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apeldoorn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Paleis Het Loo te Apeldoorn

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.