Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2013

In navolging van het Henk Veen Kunstplein Keukenhof 2010, 2011 en 2013, organiseert kunstenaar Henk Veen en Keukenhof voor het vierde achtereenvolgende jaar, op 2 t/m 6 mei, Henk Veen Kunstplein in Keukenhof 2013. Meer dan 50 kunstenaars exposeren tijdens het jaarlijks terugkerende hoogstaande evenement en schilderen mee met de wedstrijd onder begeleiding van de bekende kunstenaar Henk Veen.

keukenhof_lisse_interactiever

Henk Veen

Iedere dag zijn de deuren geopend van 08.00 uur tot 19.30 uur. Een unieke kans voor de kunstenaar om de verwachte 60.000 bezoekers, Nederlandse en buitenlandse toeristen, hun kunsten te tonen en live te schilderen. Tijdens de opening van Keukenhof zullen de groot formaat klompen welke kunstenaar Henk Veen beschilderd heeft op de Huishoudbeurs 2013, te zien zijn en natuurlijk foto’s kunnen maken terwijl de bezoekers er in staan. Tijdens het evenement zal de kunstenaar Henk Veen nog een paar klompen beschilderen. De jongste bezoekers kunnen weer in de huid kruipen van een kunstenaar, door de tekeningen van de kunstenaars beschilderen tot een waar kunstwerk.

De wedstrijd

Met de wedstrijd welke 4 dagen duurt, kan men 6 mooie prijzen winnen, waaronder de eerste prijs een Hotelovernachting voor 2 personen. Hiervoor krijgen de kunstenaars één schilderdoek van 60 x 80 cm. Het thema is: “United Kingdom – Land of Great gardens, buildings and history”. De kunstwerken zullen live gemaakt en exposeert worden tijdens het evenement. Een deskundige jury zal bestaan o.a. uit drs. Walter Jansen, voorzitter van Raad van Bestuur Keukenhof, Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof, welke ook de Bloemencorso organiseert, en natuurlijk onze alom bekende kunstenaar en organisator van dit Kunstplein, Henk Veen.

De kunstenaars kunnen tot zondag 14.00 uur schilderen. Tussen 14.30 uur en 15.30 uur zal de jury zijn rondje maken langs de kunstwerken en een keuze maken voor de winnende schilderijen. Op zondag 5 mei rond 16.00 uur zal de winnaars bekend worden gemaakt. Nieuw is de Publieksprijs, waar de bezoekers bepalen wie voor hun de beste kunstenaar van het plein is.

De te winnen prijzen met de wedstrijd tijdens het evenement waarbij de prijzen gesponsord zijn

  • 1ste prijs: Hotelovernachting voor 2 personen in NH Leeuwenhorst en entree Keukenhof 2014 (gesponsord door Keukenhof)
  • 2de prijs: Royal Talens grote Cobra set t.w.v. ca. €80 – gesponsord door Royal Talens
  • 3de prijs: Royal Talens uitgebreide Cobra set – gesponsord door Royal Talens
  • 4de prijs: Royal Talens startset Cobra – gesponsord door Royal Talens
  • 5de prijs: Zomerbollen pakket (gesponsord door Keukenhof)

Publieksprijs

Lentepas Keukenhof seizoen 2014 voor 2 personen (gesponsord door Keukenhof)

Locatie

Keukenhof
Willem-Alexander Paviljoen
Stationsweg 166-A
2161 AM Lisse

Deelnemende kunstenaars

Ada van Werkhoven, Agnes van Teeffelen, Anita Ammerlaan, Ank de Groot, Ank de Vroomen, Annemarieke Roelfzema, Babette Treumann, Bert Wouters, Bruno Filho, Cees Schenk, Clare van Stolk, Cornel Pepers, Ellen Gozeling, Ellen van Randeraat, Hans Mader, Hilda Hendriksen, Jaap Zwaan, Jacqueline Hoenselaar, Jacqueline Thomassen, Jan van Well, Janine Lamers, Janneke Breedijk, Jeanette Hartgerink, Jolanda de Winter, Jos Debije, Kenneth Echteld, Leontine van der Klugt, Liesbeth Kraaijpoel, Liesbeth Oudshoorn, Maja Boot, Manja Jordans, Marga Dubie, Marijke Bannink, Marilyn van Raaij, Marion Rijnders, Marjolein Innemee, Marleen Vermeulen, Mary Admiraal, Nel Huurman, Erik Loman, Peter Meeuwisse, Rachel Stuart, Reinoud Brandt, Rian Verbeek, Ronald Pessel, Simon Brouwer, Sjanie Bon, Tanja Koelemij, Thea de Haan Tetterode, Tilly Wils, Trudie Canwood, Wim Tielemans.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Lisse

 

Reviews lezen over Lisse

Meer informatie over Lisse vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lisse. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Lisse

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.