Betalen voor koffer bij KLM geen no-go

Vanaf 14 mei brengt de KLM het meenemen van een koffer op Europese vluchten in rekening, terwijl de instaptarieven worden verlaagd. Vliegticketzoekmachine Skyscanner onderzocht of KLM met dit nieuwe ‘lowcost’ model mag rekenen op meer passagiers.

skyscanner-onderzoek-alcoholgebruik-op-vluchten

Skyscanner vroeg aan 750 Nederlanders of het nieuwe prijsbeleid hun keuze beïnvloedt om met KLM te reizen. Van de 750 geeft 22,5% aan minder snel voor KLM te kiezen omdat zij niet willen betalen voor een koffer, maar 25,5% geeft aan juist wel voor KLM te kiezen waarbij voor een meerderheid de lagere prijs van de vlucht het doorslaggevende argument is. Een overgrote meerderheid (52%) staat echter neutraal tegen deze invoering en heeft het nieuwe prijsbeleid geen invloed op hun besluit wel of niet met KLM te vliegen.

Goed nieuws KLM

Gevraagd naar de algemene voorkeur voor KLM boven een budgetmaatschappij geeft een meerderheid van 55% aan altijd te kiezen voor het scherpste tarief, ongeacht de luchtvaartmaatschappij. Goed nieuws voor KLM is dat 45% van de ondervraagden aangeeft KLM te prefereren met als meest gegeven reden dat zij van mening zijn dat de service en kwaliteit van KLM beter is.

Nederlanders blijven echter Nederlanders want gevraagd naar de maximale meerprijs die zij bereid zijn te betalen om met KLM te vliegen, geeft 47% aan niet verder te willen gaan dan €15,- terwijl €25,- het maximaal acceptabele prijsverschil is voor 31%. Slechts 1% heeft er €75,- prijsverschil voor over om met onze nationale trots te vliegen.

Nieuwe prijsbeleid

Het nieuwe prijsbeleid van KLM gaat 14 mei in en heeft betrekking op vluchten naar Europese bestemmingen. Het meenemen van ruimbagage zal voortaan €15,- per enkele reis kosten indien vooraf geboekt en €30,- op de luchthaven. Op ruim 30 Europese bestemmingen biedt KLM nu een instaptarief van €99,- voor een retourvlucht. Volgens KLM wordt hiermee ingespeeld op het veranderde klantgedrag: een groot deel van de huidige passagiers in Europa reist nu zonder ruimbagage en heeft tegenwoordig meer behoefte aan maatwerk.

Comments are closed.