Amsterdam volledig versierd Koninginnedag

Het zal de Amsterdammer en bezoeker niet ontgaan zijn – Amsterdam gaat een bijzondere Koninginnedag tegemoet. Rond de toegangswegen, op vele bruggen, langs de hoofdaders en in het centrum van Amsterdam hangen honderden vlaggen en banieren gebaseerd op het ontwerp van Koeweiden Postma waarin het monogram van Willem-Alexander is verwerkt. Doel is om Amsterdam er op die dag extra feestelijk en sfeervol uit te laten zien voor alle Amsterdammers en bezoekers. Ook draagt deze citydressing er toe bij dat Amsterdam mooi in beeld gebracht wordt door binnen- en buitenlandse TV-zenders en de vele honderden fotografen die voor de troonswisseling naar de stad komen.

Stadsdecoratie Koninginnedag 2013 - Amsterdam

Stadsdecoratie Koninginnedag 2013 – Amsterdam

Officiële ontwerp

In totaal is er, alleen al van de officiële ontwerp, 4 1/2 kilometer aan stof verwerkt voor de feestelijke banieren en gebouwdecoraties en er hangt 3 kilometer aan vlaggenlijnen in de stad. Op vele gebouwen, trams en bussen prijken kleurrijke vlaggen, de stad is gedecoreerd met vele posters en aan de Overhoekstoren aan het IJ hangt het grootse doek van Nederland van in totaal 2500 m2. Ook het bedrijfsleven doet mee – zo heeft de HEMA heeft samen met Amsterdam op basis van het officiële ontwerp circa 150.000 kroontjes gemaakt welke vanuit basisscholen en op de Dam zullen worden uitgereikt. Ook werd de internationsale pers getrakteerd op oranje HEMA tompoucen.

Activiteiten

Voor de vele bezoekers zijn er, naast de gebruikelijke Koninginnedagactiviteiten, verspreid over de dag en over de stad vele feesten en events georganiseerd. Overal in de stad zijn er schermen waarop de live TV uitzending te volgen is en een tiental welkomstteams staat beschikbaar om de weg te wijzen en vragen te beantwoorden.

Alle informatie over wat er waar in de stad gebeurt, de stadsdecoratie en een live nieuwsfeed is gratis beschikbaar op de “I amsterdam City Guide App”. Vanuit deze app, welke door het hele jaar informeert over events in de stad, kan nu ook een Iamsterdam Koninginnedag postcard worden verstuurd of oranje foto’s op Facebook worden verspreid.

Voor meer informatie www.iamsterdam.com en www.amsterdam.nl

Meer informatie bij de LINK” title=”VVV en Verkeersbureaus in Amsterdam”>Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.