Met de kinderen naar de koekjesfabriek

Welk kind droomt er niet van eens te spieken en te smikkelen in een echte koekjesfabriek? Dit kan op maar een paar uurtjes rijden van Nederland in het koekjesparadijs van Jules Destrooper in België. De koekjes uit West-Vlaanderen zijn inmiddels wereldberoemd en verkrijgbaar in meer dan 75 landen. In 1886 werd de biscuiterie opgericht.

jules-destrooper

Wat is er te doen?

In het bezoekerscentrum van Jules Destrooper wandel je letterlijk door de rijke geschiedenis van de koekjes. Er wordt een tipje van de sluier opgelicht hoe de familie Destrooper vandaag de dag haar koekjes bakt, maar de authentieke recepten houdt de familie graag geheim! Er is ook een film die laat zien hoe de koekjes worden gemaakt. Het allerleukste voor de kinderen is de bakkerij waar de bakker uitleg geeft over de koekjes zoals het Amandelbrood en de Natuurboterwafel. En alle koekjes uit het assortiment mogen worden geproefd! Ook wordt er gekookt met de koekjes.

Bezoekerscentrum Jules Destrooper

  • Website: www.destrooper.com
  • Adres: Gravestraat 5, 8647 Lo (België)
  • Openingstijden:Maandag t/m zaterdag van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u30 (op vrijdag tot 16u30). (ps. er is geen productie op zaterdag) Laatste toegang één uur voor sluitingstijd
  • Toegangsprijs: € 4.00 pp. (volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar), € 2.00 pp. (kinderen < 12 jaar), gratis (kinderen < 6 jaar)

Heb je na het bezoek aan Jules Destrooper nog zin om een terrasje te pakken en te smullen van een Belgische lekkernij? Ga dan naar Ieper een mooie, pittoreske stad met de Grote markt als middelpunt.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van België

 

Reviews lezen over België

Meer informatie over België vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar België. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van België

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.