Maak het mee: Gay Pride in The Big Apple!

Het is alweer twee jaar geleden dat het homohuwelijk in New York werd gelegaliseerd. Nog steeds zijn er mensen van over de hele wereld die dit recht niet hebben. Juist daarom nodigt NYC & Company iedereen uit om de gay pride events mee te vieren deze zomer. In alle wijken van The Big Apple vinden uiteenlopende festiviteiten en events plaats. Van de Bronx tot aan Staten Island: ontdek New York en haar diversiteit aan kleurrijke mensen tijdens de NYC Gay Pride!

Gay Pride - New York City

Gay Pride – New York City

Nummer 1 LGBT

NYC is uitgegroeid tot de populairste LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) bestemming in de Verenigde Staten met als absolute publiekstrekker de jaarlijkse Pride festiviteiten. De stad verwacht bijna 2 miljoen mensen voor de Heritage of Pride events in Manhattan. Dit event vindt zijn oorsprong in de Stonewall rellen in 1969 die beschouwd worden als de belangrijkste gebeurtenis die leidde tot de homobeweging en de moderne strijd voor gay rechten in de Verenigde Staten. Neem in juni ook deel aan de events op Pier 26 zoals Rapture on the River, een ‘ladies-only dance event’ of Dance on the Pier met populaire DJ’s en een spectaculaire vuurwerkshow.

Buiten de gebaande paden

Niet alleen in Manhattan leeft de gay scene. Bezoek in de Bronx onder andere de LGBT Allies Award Ceremony, een eerbetuiging aan iedereen die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de LGBT gemeenschap in de Bronx. Ren mee met de Pride LGBT 5K Run in Brooklyn of bezoek het Brooklyn Pride Festival met dit jaar vele lokale artiesten en ‘LGBT-friendly’ sport teams. In Queens kun je terecht voor het Parade & Multicultural Festival, waar de nadruk voornamelijk ligt op het creëren van bewustzijn rondom de gay scene. Deelnemers aan de parade dingen daarnaast mee voor een ‘Queenie Award’, prijzen variërend voor de meest kleurrijke outfit tot ‘best drag performance’. Tenslotte heeft ook Staten Island haar eigen festiviteiten, zoals het kleurrijke LGBT Pride Parade & Festival. Kortom, genoeg events to be pride deze zomer!

Programma-overzicht

Een compleet overzicht van Gay Pride activiteiten in New York is te vinden op www.nycgo.com/pride of www.nycpride.org. Voor New York als reisbestemming ga naar www.nycgo.com en volg NYC & Company via Facebook en Twitter.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van New York

 

Reviews lezen over New York

Meer informatie over New York vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar New York. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar New York met Skyscanner

Kaart van New York

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.