Wijnfeesten in de Alsace

Ben je van plan om deze zomervakantie te vieren in de zonnige streek de Alsace, kom je er langs op weg naar een zuidelijker gelegen vakantiebestemming of wil je er graag een paar daagjes tussenuit? In de Alsace worden volop leuke wijnfeesten en evenementen georganiseerd, ter ere van het 60-jarig bestaan van de wijnroute:

Wijnroute Alsace

Wijnroute Alsace

Slow up de la route des vins d’Alsace

Op 2 juni wordt de Slow up de la route des vins d’Alsace georganiseerd. De wijnroute wordt van Châtenois tot Bergheim afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, zodat er alle ruimte is voor fietsers, wandelaars en skaters. Onderweg zijn er verschillende muzikale optredens, tussenstops waar lekker gegeten kan worden en leuke activiteiten voor de kinderen. De dress code is wit, verwijzend naar de witte Alsacewijnen.

La Foire aux Vins d’Alsace

Van 9-18 augustus presenteren 350 verschillende exposanten hun lekkerste wijnen tijdens de Foire aux Vins d’Alsace. Een unieke gelegenheid om de verschillen te proeven tussen de ronde Pinot Blanc, de exotische Pinot Gris, de frisse Riesling en de bloemige Gewurztraminer. Ook worden er becommentarieerde proeverijen gegeven en zijn er masterclasses te volgen. La Foire aux Vins d’Alsace staat niet alleen bekend om de wijnen maar ook om de vele concerten die er worden gegeven door o.a. Mika, Deep Purple, Michel Sardou, etc. Een groot muziek- en dansspektakel dat 9 dagen duurt.
Voor meer informatie www.foire-colmar.com.

Wijnroute Alsace

Wijnroute Alsace

Eguisheim

Het wijnfestival in Eguisheim (24 & 25 augustus) is een groot feest waar het hele dorp voor uitloopt. De wijnkelders zijn te bezoeken, wijnen kunnen worden geproefd en voor de kinderen zijn er worden er leuke spelletjes georganiseerd.

Nieuwsgierig naar meer wijnfeesten in de Alsace? Zie www.alsace-wine-route.com.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Alsace (Elzas)

 

Reviews lezen over Alsace (Elzas)

Meer informatie over Alsace (Elzas) vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Alsace (Elzas). Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Alsace (Elzas) met Skyscanner

Kaart van Alsace (Elzas)

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.