Steeds meer musea voor Museum Maandag

Steeds meer musea op bezoek bij zorginstellingen tijdens MuseumMaandag. In mei gaan Rijksmuseum Volkenkunde, Streekmuseum Krimpenerwaard, Stedelijk Museum Zwolle en Stichting Kralingse Snuif- en Specerijencompagnie op de koffie bij zorginstellingen uit de regio. Omdat niet iedereen in staat is zelf een museum te bezoeken, gaan musea met hun verhalen en objecten naar zorginstellingen toe. Dit op initiatief van de BankGiro Loterij MuseumMaandag.

Steeds meer musea nemen deel aan Museum Maandag

Steeds meer musea nemen deel aan Museum Maandag

Sinds de start van MuseumMaandag Zorg & Welzijn in het begin van dit jaar hebben al 15 zorginstellingen Nederlandse musea mogen ontvangen. De reacties van bewoners zijn erg positief en ook de musea kijken terug op een geslaagde middag.

Bezoeken in de maand mei:

  • Rijksmuseum Volkenkunde geeft op 6 mei een presentatie over Indonesië in de Robijnhof, op 13 mei bezoekt het museum de Lorentzhof en op 27 mei de Rivierenhof, alle in Leiden.
  • De vrijwilligers van Stichting Kralingse Snuif- en Specerijencompagnie zullen 13 mei verpleeghuis Pniël bezoeken en haar bewoners alles vertellen over de productie van verschillende specerijen.
  • De reizende tentoonstelling ‘Zwolle op reis’ van Stedelijk Museum Zwolle is vanaf 27 mei te zien in woonzorgcentrum de Rivierenhof in Zwolle. Anne Prümers zal de tentoonstelling openen en in gesprek gaan met de bewoners over de thema’s van de tentoonstelling.
  • Op 27 mei bezoekt Streekmuseum Krimpenerwaard het woonzorgcentrum Tiendhove in Krimpen aan den IJssel, vrijwilligers van het museum vertellen aan de hand van voorwerpen over de geschiedenis van de Krimpenerwaard.

Museum Maandag

MuseumMaandag is een initiatief van Naturalis Biodiversity Center, Rijksmuseum Volkenkunde en Rijksmuseum van Oudheden. Het initiatief maakt van de maandag, de dag waarop veel musea gesloten zijn, de meest bijzondere museumdag van de week. Dit project heeft in 2011 financiële steun ontvangen van de BankGiro Loterij.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.