Statenjacht De Utrecht viert verjaardag!

Op 23 mei 2013 is het Statenjacht De Utrecht precies tien jaar in de vaart voor het goede doel. Stichting Statenjacht De Utrecht viert dat door een geheel verzorgde gratis vaartocht aan te bieden aan een groep mensen die het verdient om een dag uit te waaien aan boord van het prachtige zeilschip. Opvarenden kunnen mensen zijn met een chronische ziekte, gehandicapten of mensen die om andere redenen veel tegenslag ervaren in hun leven.

Statenjacht de Utrecht

Statenjacht de Utrecht

Verdien een zeiltocht

Tot 25 mei kunnen groepen van maximaal 27 personen worden aangemeld om kans te maken op een heerlijke vaardag, inclusief verjaardagstaart en schipperslunch. De aanmelding moet duidelijk uitleggen waarom een bepaalde groep in aanmerking zou moeten komen voor deze bijzondere dag. De inzender met de beste motivatie wint de zeiltocht met de groep die hij of zij aanbeveelt, en vaart zelf als eregast mee. Tips en aanmeldingen kunnen worden gemaild naar stichting@statenjacht.nl of via de Facebookpagina van Statenjacht De Utrecht. De uitslag wordt vóór 1 juni aan alle betrokkenen per e-mail bekend gemaakt.

Bezoek het statenjacht

Wilt u met eigen ogen zien hoe mooi en comfortabel het statenjacht is? Kom dan naar Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Daar ligt De Utrecht van 12 mei tot en met 25 mei aan de steiger als extra attractie voor bezoekers. U kunt bij de bemanning tevens aanmeldingen indienen om kans te maken op de feestelijke jubileumtocht.

Stichting Statenjacht De Utrecht

Stichting Statenjacht De Utrecht is de eigenaar van het zeilschip. Deze belangeloze stichting organiseert vaartochten voor de 2000 cliënten van Abrona in Huis ter Heide, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. De winst van de verhuur van het zeilschip wordt volledig aangewend voor dit ideële doel. Het statenjacht wordt ook ingezet als charterschip voor dagtochten op de Vecht en het IJsselmeer. Het zeilschip wordt als varende evenementenlocatie gebruikt voor bijvoorbeeld bruiloften, bedrijfsevenementen en groepsuitstapjes.

De Utrecht

Het statenjacht De Utrecht is een replica van een zeilschip uit 1746. De reconstructie van het schip was een initiatief van de Rotary Utrecht. De belangrijkste doelstelling bij de bouw was het bieden van scholing en werkgelegenheid aan jonge mensen met weinig kans op de arbeidsmarkt. Na de voltooiing van het schip in 2003 vonden 90 jongeren die bij de bouw betrokken waren een reguliere baan.

Contact

Informatie over de verjaardagsactie van De Utrecht is te vinden op www.statenjacht.nl en facebook.com/Statenjacht Voor inlichtingen en reserveringen over het statenjacht kunt u contact opnemen met Joyce Heeren: 06-83 70 34 64. Raadpleeg www.vechtvaren.nl voor informatie en individuele reserveringen voor dagtochten op de Vecht en het IJsselmeer.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van de locatie van het Scheepvaartmuseum Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.