Vier NAUPAR schepen mee met Koningsvaart

Ter ere van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op dinsdag 30 april maakt het kersverse Koninklijk paar een vaartocht over het Amsterdamse IJ. NAUPAR is trots en vereerd dat maar liefst vier schepen van NAUPAR behoren tot de kleine driehonderd uitgenodigde schepen die mogen meevaren tijdens deze vaartocht. Tot de gelukkigen behoren de klassieke en charmante Stedemaeght, de imposante topzeilschoener de Vrijheid, de representatieve barkentijn Abel Tasman en de comfortabele klipper Succes. Wij wensen iedereen aan boord heel veel plezier op deze bijzondere vaartocht.

De Vrijheid

De Vrijheid

Het vaarprogramma op 30 april

De Koningsvaart start om 19.45 uur bij EYE Film instituut en eindigt rond 21.00 uur bij het Muziekgebouw aan het IJ. Het Koninklijk paar wordt begeleid door een botenparade van diverse vaartuigen, waarmee het evenement een soort Koninklijke versie van Sail wordt. Op de oevers langs de route worden tijdens de Koningsvaart diverse activiteiten georganiseerd. Zo treedt op de kop van het Java-eiland onder andere Armin van Buuren op samen met het Koninklijk Concertgebouworkest.

De Koninklijke geschiedenis van de Stedemaeght

De Koninklijke familie is al een aantal maal aan boord van de Stedemaeght geweest. In 1994 werd het schip door Prins Willem Alexander in gebruikgenomen. Het schip het heeft ook de eer gehad om Koningin Beatrix ter gelegenheid van haar vijfentwintigjarig regeringsjubileum in 2005 aan boord te mogen verwelkomen.

NAUPAR is de leidende partij in de chartervaart

NAUPAR staat voor Nautische Partners en is een samenwerking van zeilrederijen ‘de Zeilvaart’, Hanzestad Compagnie en Zeilvloot Lemmer Stavoren. Elke rederij heeft meer dan 35 jaar ervaring in groepsvakantie, toerisme en het organiseren van evenementen voor de zakelijke markt. NAUPAR is specialist op schoolreizen, week- en weekendtochten, bedrijfsuitjes en relatiemarketing, nautisch evenementen, feesten en partijen. Met een grote verscheidenheid aan traditionele zeilschepen, meer dan 200.000 gasten per jaar en zestien thuishavens in Nederland, is NAUPAR de leidende partij in de chartervaart. Tevens zijn alle schepen van NAUPAR officiële trouwlocaties.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.