Bahla Fort na 20 jaar restauratie weer open!

Eind 2012 is, na 20 jaar restauratie, het eeuwenoude Bahla Fort weer geopend voor bezoekers. Bahla Fort is een van de vier historische forten gelegen aan de voet van het Jebal Akhdar gebergte en is sinds 1987 opgenomen in de UNESCO World Heritage lijst.

Fort Bahla na restauratie van 20 jaar weer geopend voor bezoekers

Fort Bahla na restauratie van 20 jaar weer geopend voor bezoekers

Fort Bahla

Het Sultanaat Oman staat bekend om haar schitterende eeuwenoude forten. Deze dienden in vroegere tijden als verdediging en vrijwel iedere stad in Oman werd door een fort beschermd. Tot op de dag van vandaag telt Oman ruim 500 forten en kastelen, vaak gelegen op strategische plaatsen, zo ook het Bahla Fort. Dit fort is een van de mooiste en grootste forten in het Sultanaat en met de heropening heeft het land er een indrukwekkende bezienswaardigheid bij.

chitterend uitzicht

Het fort is oorspronkelijk gebouwd in de 3e eeuw voor Christus en omvat onder meer een oase met de traditionele souks, oude steegjes en oude moskeeën. Bahla Fort wordt omgeven door een muur van 13 kilometer lang, waarvan de bouw dateert uit het pre-islamitische tijdperk. Oorspronkelijk omsloot deze muur maar liefst 18 dorpen en beschikte over 7 toegangspoorten. Bahla Fort is tot in 1970 in gebruik geweest als het officiële kantoor van de gouverneur van de regio A’Dakhiliyah. Het fort is gelegen op een heuvel op het hoogste punt in de oase, waardoor het een prachtig uitzicht over het omliggende landschap biedt.

Ontdekkingstocht door het fort

Het Bahla Fort is op donderdag geopend van 08.00 uur ’s morgens tot 16.00 uur ’s middags en op vrijdag van 08.00 uur tot 11.30 uur ’s morgens. Sinds de heropening eind 2012 is het via de link www.virtualbahla.com ook mogelijk om online een virtuele tour van Bahla Fort te volgen waarbij verschillende panorama beelden zijn gebruikt.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oman

 

Reviews lezen over Oman

Meer informatie over Oman vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oman. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Oman met Skyscanner

Kaart van Oman

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.