Nieuwe attracties + Happy Pass Legoland Billund

LEGOLAND Billund Resort, het vakantieparadijs in het zuiden van Denemarken, heeft er dit seizoen enkele nieuwe gezinsattracties bij. In de meivakantie, op 9 mei a.s., openen twee klimparken in de bossen van Kolding en Vejle. En het beroemde familiepark LEGOLAND in Billund is uitgebreid met het nieuwe thema Legends of Chima. LEGOLAND Billund Resort introduceert dit seizoen ook de zogenaamde Happy Pass. De voordeelkaart biedt kortingen en aanbiedingen in musea, attracties, winkels, cafés en restaurants in de gemeenten Billund, Kolding en Vejle.

Nieuwe klimparken in de bossen van Vejle en Kolding: Gorilla Park en Funky Monkey Park

Op 9 mei a.s. opent Gorilla Park in het bos Nørreskov van de stad Vejle, dat klimplezier in boomtoppen biedt voor volwassenen en kinderen vanaf vier jaar. De vijf parcoursen hebben een totale lengte van 1,5 kilometer. Ze verschillen in hoogte, van 1 tot 20 meter, en moeilijkheidsgraad. Zo zijn er ziplijnen, base jumps, tarzanschommels en klimwanden. Als bezoeker kies je zelf de moeilijkheidsgraad en er is altijd een begeleider aanwezig. Gorilla Park maakt gebruik van het unieke en prijswinnende veiligheidssysteem ‘SSB fall stop’ van het Duitse Bornack. Bij aankomst ontvangen alle bezoekers het benodigde klim- en veiligheidsmateriaal en volgt een uitgebreide instructie (in het Engels). Klimervaring is niet nodig. In Kolding opent ook op Hemelvaartsdag Funky Monkey Park, een park met 9 klimbanen en 16 kabelbanen in de bomen, van een halve tot 15 meter hoogte. De banen bevatten 86 hindernissen en variëren in moeilijkheidsgraad. Kolding ligt aan de gelijknamige fjord aan de zuidoostkust van Jutland, op circa 45 minuten rijden van Billund. Vejle ligt iets ten noorden van Kolding, aan de Vejle Fjord, op een half uur rijden van Billund.

Nieuw in LEGOLAND Billund: Chima

Het familiepark LEGOLAND in Billund opende op 23 maart jl. voor de 45ste keer de deuren voor bezoekers van alle leeftijden. Nieuw dit seizoen is Chima, een rijk waarin dieren strijden om het bezit van energiebron Chi. Het gebied is te vinden in Miniland, waar de kleinste bezoekers via een tunnel dwars door Chima kunnen kruipen en via een glaskoepel uitkijken over het nieuwe dierenrijk. Chima bestaat uit ruim 214.000 LEGO steentjes, 850 minifiguren en bevat interactieve details. Er is ook een unieke Chima winkel, in regenwoudstijl en met 180 cm grote Chima figuren, waar bezoekers televisie kunnen kijken, bouwen en spelen met LEGO Chima. In de bioscoop van LEGOLAND Billund draait bovendien een 4D film over Chima, een belevenis voor meerdere zintuigen.

Chima - LEGOLAND

Chima – LEGOLAND

Happy Pass: volop voordeel in Billund, Kolding en Vejle

Het LEGOLAND Billund Resort ligt in het zuiden van Denemarken, op circa 700 kilometer van Utrecht. Het resort wordt gevormd door het familiepark LEGOLAND Billund, Hotel LEGOLAND, vakantiepark Lalandia Billund, het nabijgelegen safaripark GIVSKUD ZOO en de gemeenten Billund, Kolding en Vejle. Dit seizoen introduceert het LEGOLAND Billund Resort de zogenaamde Happy Pass. De kaart biedt volop voordeel, kortingen en aanbiedingen in musea, attracties, winkels, cafés en restaurants in de gemeenten Billund, Kolding en Vejle. De voordeelkaart ontvangt men exclusief bij boeking van een verblijf in het LEGOLAND Billund Resort via TUI (Arke/Holland International) of bij reservering direct bij Hotel LEGOLAND of vakantiepark Lalandia Billund.

Kolding - LEGOLAND

Kolding – LEGOLAND

Billund: Familiepark LEGOLAND, Hotel LEGOLAND en vakantiepark Lalandia

Het wereldberoemde familiepark LEGOLAND Billund opende in 1968 en bestaat inmiddels uit zo’n 55 attracties en zo’n 60 miljoen gekleurde LEGO steentjes. Ook zijn er diverse live shows, een bioscoop en de grootste LEGO winkel ter wereld. LEGOLAND Billund is dit seizoen geopend tot en met 27 oktober 2013 (herfstvakantie).
In Hotel LEGOLAND zijn overal LEGO steentjes te zien. Naast de standaard hotelkamers zijn er familiekamers met uitzicht op LEGOLAND en themakamers in bijvoorbeeld avonturen- en prinsessenstijl. Het hotel beschikt ook over moderne speelkamers en twee restaurants. Vakantiepark Lalandia opende in 2009 en biedt moderne vakantiehuizen. Daarnaast is er het 40.000 m² grote vakantiecentrum met indoor activiteiten, waaronder het grootste subtropische zwemparadijs van Scandinavië, Lalandia Aquadome. Ook is er de indoor speeltuin Monky Tonky Land, een sporthal, bowlingbanen, minigolf en nog veel meer voor urenlang plezier met het hele gezin.

Give: Safaripark GIVSKUD ZOO

GIVSKUD ZOO ligt in Give, op circa 25 kilometer van Billund, en maakt ook onderdeel uit van het LEGOLAND Billund Resort. GIVSKUD ZOO is het leeuwen- en safaripark dat bezoekers te voet en per eigen auto kunnen ontdekken. Ook kan men een ritje maken met een van de safaribussen. Het park beschikt tevens over een grote speeltuin en is dit seizoen geopend tot en met 20 oktober 2013.

Givskud Zoo - LEGOLAND

Givskud Zoo – LEGOLAND

Kolding en Vejle: volop cultuur, natuur en familieplezier

Niet alleen Billund en het safaripark in Give, maar ook Kolding en Vejle maken officieel onderdeel uit van het LEGOLAND Billund Resort. Kolding ligt aan de gelijknamige fjord aan de zuidoostkust van Jutland. Het is een gezellig stadje om te winkelen en biedt diverse culturele bezienswaardigheden, waaronder het kasteel Koldinghus en het Trapholt Museum. Voor gezinnen met kinderen is er ook de speeltuin Legeparken en het nieuwe Funky Monkey Park. Andere activiteiten in de natuur zijn fietsen, kajakken of strandbezoek. De stad Vejle ligt iets ten noorden van Kolding, aan de gelijknamige fjord in een natuurschone omgeving. De stad biedt volop winkelmogelijkheden en er zijn diverse activiteiten voor gezinnen met kinderen, waaronder het strand, bruinvissen spotten in de fjord, het hertenpark Dyrehaven, het wetenschapscentrum Økolariet, het educatieve Randbøldalmuseum en het nieuwe Gorilla Park. Iets buiten Vejle ligt het plaatsje Jelling, met één van Europa’s belangrijkste monumenten uit de Vikingtijd: de grafheuvels en runenstenen opgericht door koning Gorm de Oude en Harald Blauwtand (van Bluetooth), die in 1994 zijn toegevoegd aan de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Net als het ernaast gelegen bezoekerscentrum Kongernes Jelling een bezoek waard, zeker in het Vikingjaar 2013.

Velje - LEGOLAND

Vejle – LEGOLAND

Meer informatie

Meer informatie over het LEGOLAND Billund Resort en de Happy Pass via: www.visitdenmark.nl/legolandresort

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Denemarken

 

Reviews lezen over Denemarken

Meer informatie over Denemarken vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Denemarken. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Denemarken met Skyscanner

Kaart van LEGOLAND Billund

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.