Buitenland loopt warm voor troonswisseling

Sinds de aankondiging van de troonswisseling op 30 april constateert vliegticketzoekmachine Skyscanner een explosief stijgende vraag naar vliegtickets naar Amsterdam. Het aantal zoekopdrachten is gemiddeld met 200% toegenomen.

koninginnedag

Dat de troonswisseling tot zelfs heel ver buiten onze landsgrenzen tot de verbeelding spreekt, blijkt uit cijfers van Europa ’s nummer 1 vliegticketzoekmachine Skyscanner. Direct na de aankondiging van de troonsafstand op 28 januari jl. door koningin Beatrix ontstond een enorme piek in het aantal zoekopdrachten van tickets naar Amsterdam. Sindsdien neemt dit aantal week na week toe.

De interesse voor dit unieke evenement blijkt ook duidelijk uit de vergelijking tussen zoekopdrachten voor vertrek naar Amsterdam voorafgaand aan de troonwisseling en precies een week later. Gemiddeld is er sprake van een verdriedubbeling van het aantal zoekopdrachten op de data voorafgaand aan de troonafstand.

Zoekopdrachten

Japan spant de kroon: op basis van hun zoekcijfers mag Amsterdam bijna 60 keer zoveel Japanse bezoekers verwachten tijdens de troonswisseling als een week later. Kijkend naar Groot-Brittannië, Italië en Spanje, landen die normaal gesproken de meeste zoekopdrachten naar Amsterdam voor hun rekening nemen, blijkt ook daar sprake van een sterke groei. De groei van 34,5% van Groot-Brittannië is gezien het volume spectaculair. Vanuit Italië zijn er 262% meer zoekopdrachten en daarmee komt het aantal te verwachten Italianen aardig in de buurt van de hoeveelheid feestvierende Britten in de hoofdstad. Ook Spanje heeft wel zin in een feestje, zo blijkt uit het grote verschil van 216% ten opzichte van een week later.

Linda Hoebe, Market Development Manager Nederland, zegt:

Het is duidelijk te zien hoe de kroning van prins Willem-Alexander en prinses Máxima tot koning en koningin van Nederland in zoveel andere landen leeft. Amsterdam kan zich wat ons betreft opmaken voor een internationale feestdag!

bezoekersaantallen

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.