Domtoren kleurt oranje tijdens troonswisseling

Rond de troonswisseling is de Utrechtse Domtoren de komende weken oranje gekleurd. Als onderdeel van dit bijzondere initiatief postte Burgemeester Wolfsen, samen met Ronald van der Giessen (Oranje Fonds) en Ronald Trum (Toerisme Utrecht), op de70 meter trans van de toren speciale ansichtkaarten voor de vertrekkende Koningin en de toekomstige Koning. Via deze hoogste brievenbus van Nederland kunnen bezoekers van de Domtoren tot en met 5 mei a.s. een speciale ansichtkaart versturen naar Koningin Beatrix of toekomstig Koning Willem-Alexander. De opbrengst is bestemd voor het Oranje Fonds.

domtoren-utrecht-kleurt-oranje

Op 30 april a.s. draagt Hare Majesteit de Koningin de troon over aan toekomstig Koning Willem-Alexander. Om deze historische gebeurtenis te markeren kleurt Utrecht de komende periode oranje. Op initiatief van Mercis (zaakwaarnemer van Utrechter Dick Bruna) en de gemeente Utrecht gebruiken Oranjeverenigingen, ondernemers en organisaties stadsbreed hetzelfde oranje Dick Bruna-beeldmerk. Ook Toerisme Utrecht haakt aan bij de ambitie om de troonswisseling in Utrecht extra feestelijk te vieren. Naast o.a. een feestelijk uitgedost VVV Informatie Centrum en een grote collectie oranje souvenirs wil de organisatie met deze bijzondere kaartenactie geld inzamelen voor het Oranje Fonds.

Ansichtkaart aan Koningin of Koning

Als start van de actie verstuurde op maandag 22 april jl. de Utrechtse burgemeester Wolfsen samen met directeur Ronald van der Giessen (Oranje Fonds) en Ronald Trum (directeur Toerisme Utrecht) de eerste kaart aan het Koninklijk Huis. Vanaf 23 april kan iedere bezoeker aan de Domtoren meedoen en het initiatief steunen. Voorafgaand aan iedere torenbeklimming ontvangt men een oranje Dick Bruna ansichtkaart . Om de Oranje- Boven- kaart ook daadwerkelijk vanaf de toren te kunnen versturen, kan men voor één euro bij de balie van de VVV een speciaal ontworpen oranjezegel kopen. De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan het Oranje Fonds.

Meer informatie is te lezen op www.bezoek-utrecht.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.