3 miljoen Nederlanders op meivakantie

NBTC Holland Marketing verwacht dat er tijdens de meivakantie zo’n 3 miljoen vakanties worden ondernomen door Nederlanders. Zo’n 1,4 miljoen vakanties worden in eigen land doorgebracht.

meivakantie

1,4 miljoen Nederlanders in eigen land

De meivakantie duurt officieel een week van zaterdag 27 april tot en met zondag 5 mei maar veel scholen geven twee weken vrij aangezien Hemelvaart in de week erna valt. Hierdoor zullen veel Nederlanders verspreid over twee weken van de gelegenheid gebruikmaken om op vakantie te gaan. Vergeleken met vorig jaar (één week vakantie) gaan er dit jaar meer Nederlanders op meivakantie, maar als we kijken naar een vergelijkbare periode (2010), worden er dit jaar naar verwachting iets minder vakanties ondernomen. De verwachting is dat dit jaar ongeveer 45% van alle vakanties in eigen land wordt doorgebracht. In de eerste week zijn vakanties naar het buitenland iets populairder. In de tweede week is het eigen land meer in trek. In het Hemelvaartweekend gaan zo’n 750.000 Nederlanders (kort) op vakantie.

Laat boeken en last minutes

De meeste vakantiegangers verblijven in een bungalow, ruim een derde van alle verblijven wordt hierin doorgebracht. Ook van de toer- en stacaravans wordt in Nederland veel gebruik gemaakt. De trend van laat boeken zet zich voort. Het moment van boeken komt steeds dichter bij het moment van vertrek te liggen. Bovendien speelt het weer een grote rol omdat juist in deze periode veel kampeerders er weer opuit trekken. Bij goed weer zal men sneller met de toercaravan of de tent op pad gaan. De sector verwacht nog een behoorlijk aantal last minute boekingen als het weer goed blijft.

Comments are closed.