Antihoogtevreesweek in Klimrijk Brabant

In de week van 27 april t/m 5 mei begeleiden speciaal opgeleide klimangstcoaches van Klimrijk Brabant deelnemers met hoogtevrees bij het aangaan van dé confrontatie. Tijdens een heuse antihoogtevreesweek worden lotgenoten op zaterdag 27 april samengebracht. De training start met een lezing over hoogte- en dieptevrees, verzorgd door Drs. Jan van den Berg, psycholoog bij angstbehandelingscentrum IPZO. Vervolgens vindt er een intervisie met deelnemers plaats om ervaringen en doelstellingen te delen. Tot slot starten de deelnemers aan hun allereerste klimsessie.

Klimboom Klimrijk Brabant

Klimboom – Klimrijk Brabant

Zeven klimangstcoaches van Klimrijk Brabant begeleiden de deelnemers gedurende de week stap voor stap. Aan de hand van een intake hebben de klimangstinstructeurs, samen met psycholoog Jan van den Berg, zich optimaal voorbereid om de mate van hoogtevrees te bepalen. Nadine Stol (32 jaar) is één van de deelnemers en heeft al twaalf jaar in steeds grotere mate last van hoogtevrees. Ze ziet de training als een mooie kans om haar doel te bereiken: “Weer met een vrij en ontspannen gevoel op wintersport gaan en zonder angst de stoeltjeslift instappen. Daarnaast meer ontspannen in achtbanen gaan of klimmen in bijvoorbeeld Klimrijk”, aldus Nadine Stol.

Antihoogtevreestraining

De deelnemers worden op basis van de mate van hun hoogtevrees in verschillende groepen gedeeld. De groep met de meeste vrees wordt op de eerste dag van hun training op de proef gesteld door indoor de open trappenhal te beklimmen. De overige groepscategorieën gaan direct outdoor aan de slag bij het onderdeel monkey klimmen. Via verticale bomen, – netten en – palen worden zij uitgedaagd om vanaf de grond tot maximaal elf meter de hoogte in te gaan. Monkey klimmen biedt de klimmers de gelegenheid om direct terug naar beneden te komen. Deelnemers die het monkey klimmen hebben doorstaan mogen daarna tevens parcours klimmen. De onderdelen bestaan uit vier diverse parcours en bevinden zich op zeven meter hoogte, maar ieder parcour heeft een eigen moeilijkheidsgraad. Klimmers zijn te allen tijde continu gezekerd, wat de training in Klimrijk Brabant extra geschikt maakt voor mensen met hoogte- en dieptevrees.
De antihoogtevreesweek vindt plaats van 27 april t/m 5 mei 2013 en er zijn slechts nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Acrofobie en bathofobie

Vrijwel iedereen heeft in meer of mindere mate angst voor hoogten, maar wanneer dit buitensporige vormen aanneemt spreekt men van acrofobie, beter bekend als hoogtevrees. Acrofobie heeft veel gemeen met bathofobie, de vrees voor diepten. Beide fobieën houden verband met de vrees om te vallen. Mensen die aan acrofobie lijden, kunnen vaak gewend raken aan bepaalde hoge plekken, zoals een woning in een flatgebouw. De angst kan echter terugkomen nadat men langdurig geen blootstelling heeft gehad aan hoogtesituaties.

Klimmen in Klimrijk Brabant is alleen mogelijk vanaf een lengte van 1.30 meter. Vooraf reserveren voor deelname aan de antihoogtevreesweek is noodzakelijk en kan via info@klimrijk.nl of via 040-2540159. Klimrijk Brabant biedt gedurende het jaar antihoogtevreestrainingen aan. Meer informatie is te vinden op www.klimrijk.nl/anti-hoogtevrees-arrangement.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Veldhoven

 

Reviews lezen over Veldhoven

Meer informatie over Veldhoven vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Veldhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Klimrijk Brabant

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.