Nieuwe campinggids en grensstreek-tips

De grote trek naar het zuiden – met files, wachttijden en drukke vliegvelden – stel je nog even uit tot de zomer. Want vlak over de grens ligt een aantrekkelijke vakantieregio vol voorjaarsgevoel. On-Nederlandse natuur, de betere campings van Europa, ruim en comfortabel of klein en knus. Heerlijk terrein om zomaar wat rond te dolen, of je te laten verrassen door de elektronische reisleider die helemaal gratis met je meerijdt, op uitgekiende autoroutes waarmee je niks van al het moois mist.

Geheim over de grens

Geheim over de grens

Nieuwe campinggids

Mogelijk minpuntje van zo’n spontaan lentereisje naar het ‘Geheim over de Grens’: voor je het weet ben je verkocht en wil je deze zomer ook! Hij komt dus op een goed moment, de vernieuwde, uitgebreide gids ‘Kamperen in het Duitse grensgebied’ vol campings, camperplaatsen in het groen, recreatieparken met kampeerterrein en leuke tips voor kampeerders en levensgenieters. Genoeg voor wekenlang vorstelijke vrijheid in tent, caravan of camper. Geen groot liefhebber van kamperen? In dit deel van Duitsland wemelt het ook van de gezellige, landelijke hotels, warme herbergen, trendy slaapplaatsen in de stad, originele bed & breakfast adresjes, heerlijk logeren bij de boer of samen overnachten op een echt kasteel.

Handig, die DAGIT

Verdwalen hoeft dus echt niet. Dankzij DAGIT, het Dynamisch Audio Geo Informatiesysteem voor Toeristen. Weer zo’n goed voorbeeld van de gastvrije service die hier vanzelfsprekend is: alle routes en bezienswaardigheden die je niet mag missen in de Grafschaft Bentheim, verzameld in een handzaam computertje in zakformaat. De sprekende reisleider wijst de weg, vertelt mooie verhalen over de streek en zorgt er voor dat je zelfs de meest verstopte juweeltjes makkelijk bereikt. Gratis te leen bij VVV’s in de Grafschaft Bentheim.

Zomaar vier onvergetelijke dagjes uit deze lente:

Ridderfeesten in Bad Bentheim

Vijf feestelijke, authentiek middeleeuwse dagen in het mooie kuuroord met sprookjesboekkasteel. Decor voor alle sfeervolle spektakelstukken is het glooiende park rond de dikke kasteelmuren van de hooggelegen burcht. Dagelijks sfeer proeven of gloedvolle evenementen uit de helemaal niet zo ‘donkere’ Middeleeuwen bijwonen, van woensdag 1 mei tot en met zondag 5 mei. Met veel enthousiasme verzorgd door meer dan 100 acteurs, ruiters, goochelaars, stuntmannen en -vrouwen, narren, muzikanten en kwakzalvers. Om een paar bijna-hoogtepunten te noemen: iedere dag middeleeuwse markt, een groots legerkamp, griezelig echt, om met eigen ogen te zien hoe er 1000 jaar geleden gevochten werd, een avond met muziek en dans. Het échte hoogtepunt: vrijdagavond 3 mei het riddertoernooi ‘Ritter der finsteren Nacht’. Bij het schijnsel van flakkerende fakkels en kampvuren bestrijden ridders te paard elkaar, met lans of zwaard. Als de winnaar bekend is, barst er een feeëriek vuurwerk los aan de nachtelijke hemel boven het kasteel.

Hanzestad Münster gaat culinair – 4 en 5 mei

Al in de middeleeuwen was Münster – nu ook bekend om zijn hippe ‘hangouts’ en piekfijne winkelstraatjes om eigentijds te shoppen – een bloeiende hanzestad. Dat wordt al tien jaar gevierd op de jaarlijkse ‘Tag der Hanse’. Dat betekent: nóg iets leuker aangeklede boetieks en warenhuizen, overal muziek en vermaak, de hele zaterdag en zondag alles open in de historische binnenstad. De oude Prinzipalmarkt, glorieus plein met herenhuizen, moet je sowieso één keer in je leven gezien hebben. En nu je er toch bent . . . Tijdens het ‘Hanzemaal’ op zondag serveren de winkeliers uit Münster hoogstpersoonlijk belegde Westfaalse broodjes met een lekker glas Pinkus, het vermaarde lokale bier of een sprankelende Duitse wijn.

Liever niet wachten tot mei? Naar de middeleeuwse markt in Venne!

Dit weekend al: 27 en 28 april. Een bonte, oergezellige warenmarkt in het teken van de Middeleeuwen, op een prachtige plek: de Mühleninsel (Moleneiland) hartje Venne. Een idyllisch stadsparkje aan het water, met gras, bomen en perfect gerestaureerde vakwerkhuizen. En toch plaats genoeg voor vlammende vuurshows, heksen, valkeniers, luitspelende troubadours, gekke narren en een terrasje voor een hapje en een drankje. Beide dagen open vanaf 11 uur. Entree voor volwassenen € 2, kinderen gratis. Venne, gemeente Ostercappeln, ligt ook nog eens heel mooi: net boven Osnabrück, gemoedelijk ingeklemd tussen Bramsche, een hele rij natuurgebieden en de kuuroordenvallei die begint met Bad Essen.

Monte Carlo, Emsland

Wat Monaco is voor de Formule 1 in de autosport, dat is Freren bij Lingen a/d Ems voor het karten. Een race op een razendsnel stratencircuit, dwars door de stad. De Emsland Grand Prix. Alles op een vriendelijke schaal vergeleken met het Formule 1 circus, maar wel allemaal the real thing als het om race-atmosfeer gaat: motorengehuil, de opwindende geur van benzine en verbrand rubber, een echte pitstraat voor de pit stops, verleidelijke pitspoezen natuurlijk en een gastvrije VIP-lounge, waarbij iedereen VIP is. Deelnemen is een stuk laagdrempeliger dan in Monaco: teams van 8 vrienden of collega’s kunnen zich inschrijven als ‘professionele’ renstal voor twee dagen. Goed voor heel veel familieplezier, ook bij de toeschouwers die weinig met autosport hebben.
Weekend 27-28 april.

Meer uitstapjes en de nieuwe campinggids vind je op www.geheimoverdegrens.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Münster

 

Reviews lezen over Münster

Meer informatie over Münster vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Münster. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Münster met Skyscanner

Kaart van Münster

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.