Nemo is op zoek naar jonge Willy Wortels!

NEMO roept alle kinderen in Nederland tussen de 8 en 12 jaar op om een uitvinding te maken die de zomervakantie nog leuker maakt! De tien beste uitvindingen krijgen een plaats in de nieuwe tentoonstelling De Uitvindfabriek die deze zomer in NEMO te zien is. Op 19 juni 2013 worden de prijswinnaars geselecteerd door een deskundige jury onder leiding van presentator Bart Meijer (Het Klokhuis).

NEMO, Amsterdam

NEMO, Amsterdam

De Uitvindwedstrijd

NEMO is op zoek naar gekke, leuke en bijzondere uitvindingen van kinderen. De meest inventieve, creatieve en duurzame oplossingen krijgen een plek in De Uitvindfabriek van 20 juni tot 1 september in NEMO. Tot en met 24 mei kan iedereen tussen de 8 en 12 jaar zijn of haar uitvinding insturen. De finale zal plaatsvinden op woensdag 19 juni 2013 in NEMO in Amsterdam. Voor meer informatie en voorwaarden: www.e-nemo.nl/uitvindwedstrijd

Over de tentoonstelling De Uitvindfabriek

Dat iedereen een uitvinder is laat NEMO zien tijdens de zomer in haar nieuwste tentoonstelling De Uitvindfabriek die vanaf 20 juni t/m 1 september 2013 te zien is. In deze tentoonstelling zie je de meest belangrijke, grappigste, zinloze én mislukte uitvindingen. Zo is er een plantenbak die de plant zelf water geeft en een alles-in-één huishoudapparaat waarmee je kunt verven en groenten kunt snijden. Maar de bezoekers kunnen ook zelf aan de slag: ‘bouw je eigen uitvinding, test hoe uitvindingen werken en haal je uitvinddiploma’. Kun je niet wachten tot 20 juni? Kom dan van 15 tot 19 mei naar het Shell Energy Lab in Ahoy Rotterdam om je eigen uitvinding te testen en hier alvast een deel van de tentoonstelling te bekijken.

Over maken en uitvinden bij NEMO

Bijna alles om ons heen is door iemand uitgevonden en gemaakt. Omdat het een probleem oploste, een wens vervulde of gewoon doordat iemand op een creatief idee kwam. Het maakt ons leven vaak beter en comfortabeler, zorgt er voor dat we nieuwe problemen het hoofd kunnen bieden of dat we langer leven. Maken is relevant voor onze toekomst, nieuwe technologie schept daarbij mogelijkheden. Dat je als consument ook een maker kunt zijn biedt nieuwe perspectieven. NEMO wil deze maakcultuur stimuleren met tal van activiteiten rondom het thema maken en uitvinden.

Partners van NEMO

De tentoonstellingen in NEMO worden mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Hoofdpartner van de uitvindwedstrijd en de tentoonstelling de Uitvindfabriek is Shell, partners zijn Amsterdam2013, gemeente Amsterdam, ASML en Liander.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.