Nieuw: Eyewitness Museum WOII in Beek

In de gemeente Beek opent op 4 mei een nieuw museum op cultureel gebied: het Oorlogsmuseum Eyewitness Beek. In het pand aan de Maastrichterlaan 45 te Beek is op unieke wijze de Europese geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog te zien.

Eyewitness Museum WOII, Beek

Eyewitness Museum WOII, Beek

Word ooggetuige

In 13 diorama’s met levensechte figuren worden oorlogsscènes uitgebeeld waardoor deze oorlog op een levendige manier in beeld wordt gebracht. Op de verschillende verdiepingen van het statige pand beleeft de bezoeker onder andere de sfeer van een bunker, een concentratiekamp en de loopgraven aan het front van die tijd. Het museum laat de Tweede Wereldoorlog opnieuw herleven en zaken zien die tot op heden onderbelicht waren in de regio.

Initiatiefnemer Wim Seelen wil de herinneringen aan deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis levendig en krachtig houden. Om zoveel mogelijk mensen hiervan te doordringen heeft hij besloten zijn privécollectie, op een zeer tot de verbeelding sprekende manier, toegankelijk te maken voor publiek.

Meer informatie:

Voor meer informatie omtrent openingstijden en prijzen bezoek de website: www.eyewitnesswo2.nl. Voor groepen zijn er op aanvraag diverse arrangementen mogelijk, eventueel in combinatie met andere bezienswaardigheden of attracties in de buurt. Voor scholen is het mogelijk om een bezoek te koppelen aan een compleet lesprogramma.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Beek

 

Reviews lezen over Beek

Meer informatie over Beek vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Beek. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Beek

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.