Campagne ‘Lekker naar Vlaanderen’

In 2012 sloegen vijf operators en Toerisme Vlaanderen & Brussel de handen in elkaar om de culinaire troeven van Vlaanderen extra in de kijker te zetten in een gezamenlijke campagne ‘Lekker naar Vlaanderen’: Weekendjeweg.nl, de Jong Intra Vakanties, Pharos Reizen van ANWB, Thomas Cook/Vrij Uit en Sunair Vakanties. Die unieke campagne werd een groot succes, zowel in het voor- als in het najaar, zodat een vervolg in 2013 niet kon uitblijven. Vanaf maart kwam ‘Lekker naar Vlaanderen’ weer volop in beeld in Nederland, via allerlei interne en externe kanalen, vooral online, maar ook middels een radio- en abribuscampagne.

Prijswinnaars Tradeprijs Vlaanderen 2013

Prijswinnaars Tradeprijs Vlaanderen 2013

Resultaten

De resultaten waren wisselend naargelang de touroperator en de bestemming, maar iedereen stelde in de campagneperiode een significant hoge interesse en trafiek vast voor de Vlaamse bestemmingen binnen de eigen kanalen. Dat leverde niet altijd een evenredige groei op in het aantal boekingen in vergelijking met vorig jaar – mede door het aanhoudend slechte weer en de moeilijke economische situatie – maar de totaalbalans werd zeker positief geëvalueerd, waardoor unaniem beslist werd deze unieke samenwerking verder te zetten en de campagne weer door te trekken in het najaar.

Om de operators te bedanken voor hun inzet en de mooie resultaten werd op het succes van de actie geklonken tijdens een smakelijke lunch in Den Haag, waarop ook de jaarlijkse Tradeprijs Vlaanderen uitgereikt werd.

Weekendjeweg.nl en Pharos Reizen van ANWB winnen de Tradeprijs Vlaanderen 2013

Bij de beoordeling, gaven de geleverde inspanningen in de campagne ‘Lekker naar Vlaanderen’ de doorslag. Eigenlijk verdienen alle vijf deelnemende operators de Tradeprijs Vlaanderen, maar twee onder hen schakelden daarbij toch nog een versnelling hoger. Voor de eerste keer besliste de jury dan ook twee verdiende winnaars te bekronen: Weekendjeweg.nl en Pharos Reizen van ANWB. Naast de officiële oorkonde en de eer, ontvingen zij ook een incentive voor een toekomstige joint promotion met Toerisme Vlaanderen & Brussel, net als de andere aanwezige operators op deze geslaagde bijeenkomst.

Voor meer toeristische informatie over Vlaanderen: www.toerismevlaanderen.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Vlaanderen

 

Reviews lezen over Vlaanderen

Meer informatie over Vlaanderen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Vlaanderen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Vlaanderen met Skyscanner

Kaart van Vlaanderen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.