Amsterdamse hotels populair troonswisseling

In de weken voorafgaand aan de troonswisseling groeit de vraag naar hotelovernachtingen in en rond Amsterdam vanuit Europa. Dit blijkt uit gegevens van de vooraanstaande boekingswebsite Hotels.com.
hotel-amsterdam

Sterke vraag vanuit Zwitserland

De vraag naar Amsterdamse hotelkamers steeg het sterkst in het Franstalige deel van Zwitserland, waar het aantal zoekopdrachten op Hotels.com tijdens de eerste twee weken van april met 114 procent toenam ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De belangstelling voor Amsterdamse hotels groeide eveneens sterk onder reizigers uit Rusland (87%) en Duitsland (83%). Ook in Noorwegen, Zweden, Finland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitstalig Zwitserland, Denemarken, Ierland en Italië signaleert Hotels.com een stijging van het aantal zoekopdrachten naar hotels in Amsterdam.

Onder Nederlandse reizigers nam het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in de hoofdstad tijdens de eerste twee weken van april met 28 procent toe ten opzichte van vorig jaar.

Ondanks de groeiende vraag vinden reizigers op Hotels.com nog altijd een breed aanbod van hotelkamers in en rond Amsterdam die op Koninginnedag beschikbaar zijn.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

Comments are closed.