Zonne-energie en zomeractie in Levi

Levi, gelegen in Fins Lapland, is een vakantiebestemming waar vakantiegangers niet stil zitten. Actieve ontspanners, fietsende fanatiekelingen, waterratten, natuurfanaten, hobbyisten én topsporters, vind je allemaal in Levi. De unieke middernachtzon maakt de dagen er twee keer zo lang en geeft elke bezoeker extra energie. Een super gezonde bestemming, want Fins Lapland heeft de schoonste lucht en natuur van Europa.

Outdoor - Levi, Finland

Outdoor – Levi, Finland

In de benen, met stokken of op wielen

In de omgeving van Levi liggen ontelbare routes en tracks klaar om wandelend, rennend of fietsend getrotseerd te worden. Voor beginners, gevorderden én topsporters. Een typisch Finse manier om wandelend fit te blijven is Nordic Walking. De sport is ontstaan in Finland en geschikt voor alle leeftijden en elk conditieniveau. Liever op de fiets? Gevarieerde fietsroutes op verharde wegen, avontuurlijke paden en de snelste ‘downhill’ routes van Finland vind je allemaal in Levi. Probeer eens wat nieuws en ga op rolschaatsen de berg af of spring op de motor of quad. Te paard kan natuurlijk ook. Kies voor een dagtocht of een tocht van meerdere dagen.

Wateractie en ontspanning

Finland telt ruim 188,000 meren, in Levi dan ook geen gebrek aan kraakhelder, stromend en visrijk water. Alle ruimte om te zwemmen, kanoën, hengelen en raften. Even afkoelen in het water tijdens een lange wandeling is heel normaal en veel omliggende dorpjes zijn te bezoeken met een boottoer. Liever ontspannen op het droge? Midden in de prachtige natuur van Levi kan je dag én nacht golfen op de 18 holes golfbaan. Helemaal uniek: ontspannen in een drijvende Finse sauna.

Fietsen - Levi, Finland

Fietsen – Levi, Finland

Over Levi

Levi ligt in het sprookjesachtige Fins Lapland, midden in de ongerepte natuur en wildernis. Een knus vakantiedorp met grote mogelijkheden en de schoonste lucht van Europa. Levi is een razend populaire wintersportbestemming, maar in de zomer is het er zeker net zo leuk. Door de unieke middernachtzon duren de dagen er twee keer zo lang. Dat betekent dus twee keer zo veel vakantie, activiteiten, ontspanning, energie en fun. Levi heeft ruimte voor 24.000 toeristen en voorziet in de behoefte van de moderne toerist.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Levi

 

Reviews lezen over Levi

Meer informatie over Levi vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Levi. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Levi met Skyscanner

Kaart van Levi

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.