South African Tourism genomineerd AMMA

‘Goede tijden’ voor Zuid-Afrika: de interactieve campagne ‘Wie is Tim?’ in Goede Tijden Slechte Tijden levert mediabureau Universal Media en South African Tourism meerdere nominaties op voor de AMMA: Annual Masters of Media Awards. Universal Media wist middels GTST een unieke Zuid-Afrika beleving te realiseren onder een grote doelgroep, die niet stopte na de uitzendingen. Een geslaagde case die Zuid-Afrika wederom in de spotlight zet.

Durban, Zuid-Afrika

Durban, Zuid-Afrika

Samenvatting case

De belangrijkste communicatiedoelstelling die South African Tourism (SAT) meegaf aan Universal Media (UM) was het inspireren en verleiden van de consument met prachtige natuur (o.a. de Big Five) en de veelzijdigheid van het land. Additioneel wilde men content kunnen toevoegen aan het platform www.mijnzuidafrika.nl. UM koos voor een visueel sterk medium. ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ bleek de ideale match. Een dagelijks programma met 1,7 miljoen kijkers (gezinnen met oudere kinderen) en de mogelijkheid voor SAT om over het script mee te denken.

Resultaten

De samenwerking kreeg, additioneel, een verrassende wending. De acteurs en crew van GTST hebben een dagboek, inclusief foto’s en backstage filmpjes, bijgehouden van hun eigen belevenissen. Materiaal dat SAT gebruikt heeft voor haar website www.mijnzuidafrika.nl. GTST actrice Cynthia Abma is SAT-ambassadrice en spreekt over haar ervaringen in Zuid-Afrika. Het belangrijkste is dat de communicatiedoelstellingen ruimschoots zijn gehaald:

  • Toerisme Zuid-Afrika met bijna 4% gegroeid (bron: SAT)
  • Content boost mijnzuidafrika.nl (bron: SAT)
  • PR: item RTL Boulevard en ca. 50 artikelen on- en offline (bijlage 1 en 2)
  • Boost in Twitterberichten (bron: Coosto) (bijlage 4)
  • Bereik in doelgroep: 184 grp’s; 54% netto bereik
  • TV exposure Zuid-Afrika in GTST: 43 minuten zendtijd (waarde ca. € 1.000.000,-)

Waarom een AMMA

Reden genoeg voor de jury’s van AMMA om deze case te nomineren: er is via GTST een unieke Zuid-Afrika beleving gerealiseerd onder de doelgroep, die bovendien niet stopte na de uitzending. Alle communicatiedoelstellingen zijn gehaald. Producent, zender, cast & crew, maar vooral ook de kijkers zijn verrast door het land. UM heeft met minimaal budget via een single medium (unieke programma participatie GTST) maximale en langdurige exposure gerealiseerd voor SAT. Er is een zeer kwalitatieve bijdrage geleverd aan de SAT-website, dankzij het enthousiasme en uitstekende samenwerking tussen alle betrokken partijen. Kortom, missie geslaagd. UM is genomineerd in de categorieën: Beste media-/middelenstrategie, beste single mediastrategie, beste interactieve mediastrategie, mediabureau van het jaar en mediatalent van het jaar voor Jasmijn Bouwmeester.

Over AMMA

De AMMA Awards zijn een initiatief van de MWG en zijn dé mediaprijzen in de Nederlandse communicatiebranche. De awards werden in 2001 voor het eerst uitgereikt. Op 30 mei 2013 vindt de 12e editie plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Op basis van ingezonden cases zijn de nominaties in 9 categorieën door een specialistenjury per categorie bepaald.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zuid-Afrika

 

Reviews lezen over Zuid-Afrika

Meer informatie over Zuid-Afrika vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zuid-Afrika. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Zuid-Afrika met Skyscanner

Kaart van Zuid-Afrika

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.