Utrechtse Museumboot in de vaart

Tijdens de Culturele Zondag van afgelopen weekend is de nieuwe Utrechtse Museumrondvaartboot op een feestelijke manier gedoopt. Op de boot staan afbeeldingen van de bij Musea Utrecht aangesloten musea, stadsicoon Nijntje vaart in haar eigen bootje mee op de boeg. De bijzondere rondvaartboot is een initiatief van Rederij Schuttevaer, Musea Utrecht en Toerisme Utrecht.

Utrechtse Museumboot in de vaart

Utrechtse Museumboot in de vaart

Na een spetterende dansshow van dansschool Touchée Dance Company werd de rondvaartboot met champagne gedoopt door Chantal Keijsper van Het Utrechts Archief, Ronald Trum van Toerisme Utrecht en eigenaar Karel Schuttevaer. Zo zegt toerisme-directeur Trum:

De Museumrondvaartboot is een mooi voorbeeld van de intensieve samenwerking in de toeristische sector. Het initiatief sluit aan bij ambities van de stad om meer bezoekers te trekken en past in het gezamenlijke streven van de Utrechtse musea en Toerisme Utrecht om in 2013 meer dan 1 miljoen museumbezoekers naar Utrecht te trekken.

Museumvaart

Bezoekers en bewoners van Utrecht kunnen een rondvaart in door de Utrechtse grachten combineren met een bezoek aan de Utrechtse musea. De boot kan bij een aantal musea een tussenstop maken, bovendien zijn veel musea op loopafstand van de afvaartsteiger van Schuttevaer gelegen. Een museumvaart is dit jaar extra bijzonder vanwege de speciale thematentoonstellingen rond 300 jaar Vrede van Utrecht.

Meer informatie op www.utrechtviert2013.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.