Derde Corporate Responsibility Report Transat

Transat publiceert vandaag de hoogtepunten van haar corporate responsibility (CR) programma van de jaren 2010-2012 op haar www.resp.transat.com website. In de loop der jaren heeft de reisorganisatie steeds meer belang toegekend aan duurzaamheid en heeft het die filosofie vertaald in maatregelen zowel binnen de gehele organisatie, als ook met partners en in bestemmingslanden. De inzet voor de ontwikkeling van steeds duurzamer toerisme is uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van haar visie op de toekomst. Transat heeft meerdere initiatieven geïmplementeerd die haar leidende positie in de reis- en toerisme-industrie hebben versterkt als het gaat om milieu-, sociale en economische verantwoordelijkheid. Zo zegt Transat President en Chief Executive Officer Jean-Marc Eustache:

Wij willen binnen de reisbranche al een aantal jaren een voorbeeld worden van verantwoordelijkheid. Dit is de reden dat we in 2012 een corporate visie hebben aangenomen die verantwoorde ontwikkeling van toerisme een integraal deel van onze acties maakt op dezelfde wijze zoals we dat met de klantervaring hebben gedaan.

air-transat-2

Samenvatting report

In het verslag beoordeelt Transat zo’n 160 initiatieven, die zijn opgezet rond vier pijlers: milieu, de markt, de werkplek en gemeenschappen.
Hier volgt een samenvatting:

  • Implementatie van milieu-initiatieven die gericht zijn op, onder andere, goed resource management. Dit resulteerde bijvoorbeeld in de toekenning van de LEED-EB certificering voor het Air Transat hoofdkantoor en een systeem voor het inzamelen van verouderde elektronische hardware in
    Canada.

  • Een broeikasgas-reductieprogramma dat behoort tot een van de meest geavanceerde in de reisbranche. Air Transat werd uitgeroepen tot ‘Meest klimaat-efficiënte Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij’.
  • Ontwikkeling en implementatie van een programma dat toeristische dienstverleners stimuleert pioniers te zijn in het toepassen van duurzame ontwikkelingspraktijken. Transat heeft een duurzaam hotelmanagement-programma ingesteld en erkent formeel zes milieu-certificatieschema’s.
  • Bescherming van het culturele en natuurlijke erfgoed op de bestemmingen, wat een rechtstreeks financieel hulpprogramma, lokale partners en internationale actie omvat.
  • Een grote betrokkenheid bij doelen voor kinderen, zoals blijkt uit de partnerschappen van het bedrijf met Beyond Borders en ECPAT Frankrijk ter bestrijding van kindersekstoerisme, en met SOS-Kinderdorpen ter ondersteuning van verweesde en verlaten kinderen.
  • Wijzigingen aan het toeristische product zelf. Verschillende reizen zijn nu getoetst aan duurzaamheidscriteria en voorzien in authentieke contacten met lokale gemeenschappen op de bestemming. Sinds januari 2013 verkoopt Transat pakketreizen naar Haïti, wat helpt om de ontwikkeling van het toerisme naar dit land te stimuleren.
  • Continue opleiding, voorlichting en betrokkenheidsinspanningen met medewerkers van de corporatie, waarvan de bijdragen essentieel zijn, evenals programma’s ter bevordering van vrijwilligerswerk en internationale samenwerking.

Doelstellingen

Op resp.transat.com vertelt Transat meer over haar doelstellingen en rapporteert over haar inspanningen met transparantie, ook met betrekking tot de internationale criteria die in toenemende mate worden erkend als benchmarks voor de toeristische industrie. Sinds de lancering in 2011 wordt de site continue up-to-date gehouden met Transat’s corporate responsibility acties. Het is volledig aangepast om de werkzaamheden van de afgelopen twee jaar te weerspiegelen en opnieuw ontworpen om soepeler en gebruiksvriendelijk te kunnen browsen. De inhoud is zeer uitgebreid, levendig en informatief. Een aanrader om te bezoeken!

Over Air Transat

Air Transat is de grootste vakantieluchtvaartmaatschappij van Canada. Jaarlijks vervoert zij circa drie miljoen passagiers naar 28 landen. Air Transat beschikt over een vloot van 23 Airbus A330’s en A310’s. De vakantieluchtvaartmaatschappij, waar zo’n 2.000 medewerkers werken, is onderdeel van Transat AT Inc. in Montreal. Transat A.T. Inc. is een geïntegreerde, internationale reisonderneming met bestemmingen in meer dan 60 landen die in meer dan 50 landen kunnen worden geboekt.

Comments are closed.