De verborgen plaatsen van Zuidoost Engeland

De Paasdagen zijn nog maar net voorbij of de Meivakantie staat alweer voor de deur. Een uitstekende kans om de verborgen plekjes van Kent en haar omgeving te ontdekken. Vanaf 27 april t/m 5 mei kun je samen met je partner, met het gezin of met vrienden genieten van de eerste voorjaarsactiviteiten in Zuidoost Engeland. Vaar met een bootje door historisch Canterbury of kijk je ogen uit in de kunstenaarsstad Folkstone.

Canterbury, Kent

Canterbury, Kent

Het graafschap Kent biedt diverse activiteiten en bezienswaardigheden voor zowel jong als oud. Overdag kun je genieten van de indrukwekkende steden of de rijke natuur waar kinderen in diverse tuinen en bossen vrij kunnen spelen en ouders kunnen bijkomen. ’s Avonds zijn er genoeg bijzondere eetgelegenheden om de dag goed mee af te sluiten. Hieronder zes redenen om de voorjaarsvakantie in Kent te door te brengen.

#1. Historisch varen in Canterbury

Vaar door historisch Canterbury tijdens een levendige tour begeleid door echte kenners. De tour is geschikt voor alle leeftijden. Laat je meenemen door de geschiedenis van Canterbury en laat het drukke stadsleven voor even achter je. Vanaf de Stour rivier heb je een indrukwekkend zicht op de bijzondere stad. De gidsen benoemen alle historische hoogtepunten terwijl je de meest belangrijke architectuur van Canterbury voorbij ziet komen. Zie: http://www.canterburyrivertours.co.uk/

#2. Avontuur in de bossen van Bedgebury

Even relaxen en toch gezond bezig zijn? Dat kan in Bedgebury National Pinetum & Forest. De afgelopen zes jaar heeft dit Nationale Park zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste plekken voor gezonde buitenactiviteiten in Zuidoost Engeland. In de bossen van Bedgebury kun je wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden. Het National Pinetum beheert ’s werelds mooiste collectie coniferen en je kunt er prachtig wandelen, picknicken en de alledaagse stress ontvluchten. Voor fietsers is er een 10 kilometer lange familie fietstour of een korter alternatief van 4 kilometer. Voor de echte mountainbikers is er een speciale route aangelegd van 13 kilometer. Zie:
http://www.forestry.gov.uk/bedgebury

#3. Creativiteit in Folkestone

De laatste tien jaar is de oude binnenstad van Folkestone compleet veranderd. Door een innovatief project dat grotendeels gefinancierd is door ‘Roger De Haan Charitable Trust’ is de stad nu voornamelijk bewoond door met creatievelingen. De ‘Creative Quarter’ bestaat uit kunstenaars, interieur- en doe-het-zelfwinkels en andere creatieve bedrijven. Ook zijn er veel bijzondere cafés en restaurants gevestigd. De cafés en restaurants zijn een van de belangrijkste attracties geworden van Folkestone in Kent en Zuidoost Engeland. Een bezoekje aan de ‘Creative Quarter’ staat garant voor een heerlijk dagje slenteren, cultuur snuiven en volop creatieve inspiratie. Zie: http://www.creativequarterfolkestone.com/

#4. Wereldse tuinen

Het tuinseizoen is sinds maart officieel geopend en zoals iedereen weet zijn de kastelen en de prachtig aangelegde tuinen de paradepaardjes van Kent. De meeste tuinen zijn geopend van dinsdag t/m zondag en de entreeprijzen variëren van £ 7,- per persoon tot £ 20,- per gezin. Na een middag heerlijk te hebben rondgelopen in een van de indrukwekkende tuinen kun je nagenieten in een van de bijbehorende winkeltjes, tearooms of restaurants. Enkele (kasteel)tuinen die je echt niet mag missen:

#5. Eten in Canterbury, Bedgebury en Folkestone

Het maakt niet uit wat je op een dag doet, ontbijten, lunchen en dineren moet je altijd. En waar kun je dat beter doen dan op de plek waar je op dat moment bent?! Na het varen in Canterbury kun je in ‘The Goods Shed’ inkopen doen bij de slager. Tegelijkertijd kun je er ook terecht voor een lekker hapje eten of boodschappen doen op de markt. Wil je genieten van een echt Engels recept? Reserveer dan bij ‘Deesons British Restaurant’. Na het avontuur in de bossen van Bedgebury kun je lunchen in ‘The Swan at Chapel Down Vineyard’ of gelijk door naar de pub in ‘The Three Chimneys’. Als laatste hebben we voor de creatieve geest ware luxe ontdekt in Folkestone, namelijk ‘Rocksalt’. Geniet hier van een van de lokale gerechten en ultieme rust in een van de suites. Zie:

#6. Uit en thuis

DFDS Seaways vaart tot 22 keer per dag van Duinkerken of Calais naar Dover. De overtocht uit Duinkerken duurt ongeveer twee uur, uit Calais anderhalf uur, de perfecte routes voor zowel een weekendje weg naar Zuidoost Engeland, als een langere vakantie in Groot-Brittannië. Ticketprijs inclusief eigen auto en tot 4 passagiers is al voor Euro 39,- per enkele reis te boeken. Voor een 4-daags retour inclusief auto met tot 9 personen betaal je € 55,-. Meer informatie is te vinden op:
http://www.dfdsseaways.nl/aanbiedingen/speciale-aanbiedingen-kanaal/#.UT9MuRwrdI4

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Kent

 

Reviews lezen over Kent

Meer informatie over Kent vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Kent. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Kent met Skyscanner

Kaart van Kent

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.