El Salvador best bewaarde geheim Cent-Amerika

El Salvador is voor velen een nog onbekende vakantiebestemming. Het kleinste land van Centraal Amerika is verrassend veelzijdig: bewoonden ooit de Maya Indianen de regenwouden, tegenwoordig beklimmen avonturiers de 25 indrukwekkende vulkanen en kunnen levensgenieters terecht in de authentieke koloniale dorpen. De 320 kilometer kustlijn met vulkanische stranden en de worldclass Punta Roca golf is een paradijs voor surfers.
el-salvador-mensen

Een land in vogelvlucht

El Salvador herbergt ontelbare culturele schatten. De Paleo-indianen waren de eerste inwoners van El Salvador. Muurtekeningen gedateerd uit 8000 jaar BC herinneren aan de rijke geschiedenis en zijn nog steeds te bewonderen in de grotten van Morazan. Een eeuwenoud Maya dorp is Joya de Cerén. Het dorp werd bedolven onder de as van een vulkaan en is daardoor goed bewaard gebleven. Als bezoeker krijg je goed beeld van het dagelijks leven van de Maya bevolking. Joya De Cerén werd in 1993 opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Vulkanen, regenwoud en Nationale Parken

De vulkanische grond in El Salvador is vruchtbaar. Het regenwoud herbergt veel natuurlijke schatten. In het Nationale Park in Cerro Verde liggen alleen al 3 vulkanen. Het park wordt bewoond door 128 verschillende vogelsoorten, waarvan 17 verschillende soorten kolibri’s. In het Nationale Park El Boqueron geniet van je oneindig veel natuurschoon en spectaculaire uitzichten.

De dorpen van El Salvador

Eén van de meest bekende trekpleisters is de Bloemenroute “La ruta del las Flores”; een prachtige 40 kilometer lange route die langs verschillende koloniale dorpen slingert. Dit gemoedelijke stukje El Salvador biedt de bezoeker de kans om het dorpse leven van weleer te ontdekken. Zo kun je er prachtige wandelingen maken langs de weelderige flora, maar je kunt ook een zwemstop maken bij de watervallen van Choros de la Calera.

A Surfer’s Paradise

Het tropisch warme zeewater en zwarte vulkanische zandstranden maken El Salvador een gewilde vakantiebestemming voor surfers. Watersporten zijn populair in het kleinste land van Centraal Amerika. Logisch, want El Salvador heeft meer dan 320 kilometer aan kustlijn. Ervaren surfers trotseren de golfen bij La Bocana; één van de beste surfspots ter wereld.

De Republiek El Salvador

El Salvador het kleinste land van centraal Amerika en grenst aan Guatemala, Honduras en de Stille Oceaan. El Salvador heeft 6 miljoen inwoners, een kustlijn aan de Stille Oceaan van 320 kilometer, 25 vulkanen waarvan er enkele nog werken, prachtige regenwouden, heldere bergmeren en authentieke koloniale dorpen. De bevolking is er hartelijk en gastvrij. De hoofdstad van El Salvador is San Salvador. De officiële voertaal is Spaans. Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op El Salvador zijn KLM (via Panama) Delta (via Atlanta) United (via Washington) en Lufthansa (via Frankfurt en Miami).

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van El Salvador

 

Reviews lezen over El Salvador

Meer informatie over El Salvador vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar El Salvador. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar El Salvador met Skyscanner

Kaart van El Salvador

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.