Seabourn breidt culinair aanbod restaurant uit

Seabourn heeft op al haar schepen de menukeuze in Het Restaurant uitgebreid. Het Restaurant is de belangrijkste ‘fine dining’ locatie op het schip. De nieuw ontworpen menu’s omvatten een uitgebreide keuze aan nieuwe gerechten die bereid zijn door de professionele culinaire chefs. Elk menu is inclusief vegetarische opties, een dagelijkse specialistische kaasbereiding, een zogenaamd ‘Seabourn Signature’ gerecht en een ‘Authentieke Smaak’ specialiteit, die de regionale keuken in het gebied waar het schip vaart reflecteert. Zo zegt Richard Meadows, president van Seabourn:

Een geweldige culinaire ervaring maakt onderdeel uit van een uitstekende vakantie. Dineren stimuleert de zintuigen evenzeer als het landschap of de culturen die we ontdekken als we reizen. Op de schepen van Seabourn maakt dineren onderdeel uit van het sociale leven dat gasten aan boord genieten, dus het moet avontuurlijk, elegant en fijn zijn, zoals onze gasten aan boord zelf.

Restaurant Seabourn

Restaurant Seabourn

Meer variatie

Door het toevoegen van tientallen gerechten heeft Seabourn haar variatie in Het Restaurant uitgebreid. Nieuwe opties zijn toegevoegd aan elk gerecht, van appetizers tot aan het dessert, zoals een appetizer van truffelmaïs en tortelini met Mascarpone: een landelijke groene salade met geitenkaas, mosselen, aangebraden en gekruide varkenshaas, zwaardvis met komijn en koriander en zoete en gekruide ‘Assam garnalen’.

Authentieke smaken

Ingrediënten worden continue verbeterd. De laatste toevoeging is een upgrade van de Jidori kip, een hooggeprezen hybride ras, ontwikkeld in Japan en nu organisch gefokt voor vegetarische diëten in Californië. Een nieuw aan het menu toegevoegde categorie is “Authentieke Smaken,” die de uitvoerende chefs de mogelijkheid geven om gerechten te bereiden waarbij zo veel mogelijk locale ingrediënten worden gebruikt die de culinaire stijlen in de regio representeren. Europese ‘Authentieke Smaken’ zijn onder meer de op Kroatische wijze geroosterde Zeebaars, met Feta gevulde kippenborst en gegrilde Dover Zeetong filet met kaviaar en boter.

Vegetarische gerechten

Voor gasten die een vleesvrij dieet wensen zijn er menu’s met een aparte keuze aan vegetarische voor- en hoofdgerechten zoals de groenten – en aardappelen Gnocchi Risotto, Lentegroenten Paella en warmgebakken uien & Gruyère taart met tijm. Tevens nieuw toegevoegd aan het menu is het dagelijkse kaasgerecht zoals de Cambozola Mousse, met kruiden en bessenjam en een Camembert Mousse afgemaakt met brandewijn met gekruid brood en vijgenmosterd.

Seabourn Signature gerechten

Deze nieuwe “Seabourn Signature” categorie laat de meest populaire gerechten van het Seabourn menu zien waar gasten van zijn gaan houden. Wie nog ruimte heeft voor een dessert aan het eind van de maaltijd, kan genieten van het nieuwe tongstrelende dessertmenu inclusief warme mokka chocolade cake, chocolade – pinda Ganache taart, warme beignets met pistache en honingtoffee van vijgen Pavlova.

Seabourn Classics gerechten

Naast de toevoegingen op het menu, zal Het Restaurant ook doorgaan met de gezonde ‘ Lichtere Kost’ opties en de selectie van meer eenvoudige “Seabourn Classics” zoals een perfect gegrilde steak, gebraden kip, zalmfilet of een klassieke Ceasar salade.

Over het restaurant

Het Restaurant is Seabourn’s belangrijkste dinerlocatie, die tevens wordt gebruikt voor het ontbijt, lunch en diner, waarbij gasten zelf kunnen kiezen wanneer en met wie ze komen. Het getalenteerde culinaire team bereidt een grote variëteit aan gerechten à la minute en op verzoek. Seabourn’s heerlijke gastronomische gerechten zijn samengesteld door een professioneel team met creatieve culinaire vaardigheden. Het team wordt geleid door de Culinaire Operations Manager Bjoern Wassmuth, een doorgewinterde chef met ervaring in talloze luxe vijfsterrenhotels in Duitsland, Zwitserland, Rusland en het Caribische gebied. Wassmuth stond zelf als uitvoerend chef op vijf van Seabourn’s schepen voordat hij zijn huidige positie aan wal innam in 2011. Elk lid van Seabourn’s culinaire staf volgt een intensieve culinaire academie voordat zij worden toegelaten worden tot de schepen.

Voor meer informatie of reserveringen kan er contact opgenomen worden met een reisagent of met Seabourn op 00 1872 1872 of bezoek www.seabourn.com.

Comments are closed.