Zakelijke toerist maakt kennis met Friesland

Circa 50 meetingplanners uit Nederland en België hebben gisteren en vandaag kennis gemaakt met Friesland en het Waddengebied als locatie voor zakelijke bijeenkomsten, congressen en vergaderingen. Ze deden dit tijdens een tweedaags kennismakingsarrangement georganiseerd door Beleef Friesland, samen met locaties en event-, en congresorganisatoren in Friesland.

Een provincie die je moet beleven

Commissaris van de Koningin John Jorritsma opende de sitevisit in het WTC Expo in Leeuwarden en heette alle gasten welkom ‘in de mooiste provincie van Nederland’. Vervolgens riep Jant van Dijk, namens Beleef Friesland, de gasten op om de komende dagen hun zintuigen te laten prikkelen.

Want Fryslân is een provincie die je moet beleven en proeven. De veelzijdigheid, authenticiteit en de Friese gastvrijheid maken deze provincie uniek.

Activiteiten

De gasten konden kiezen uit drie gevarieerde programma’s. Anders congresseren en vergaderen liet de gasten bijzondere locaties voor bijeenkomsten en activiteiten zien. Puur Friesland nam de bezoeker mee in de wereld van de Friese gastvrijheid, authenticiteit en culinaire mogelijkheden in en rondom Sneek. Tijdens het derde programma Waddenexperience beleefden de meetingplanners de mogelijkheden van het Waddengebied, door een bezoek aan Vlieland.

Een bijzonder aspect van de sitevisit is dat deze georganiseerd werd door Beleef Friesland, in samenwerking met organisatiebureaus die doorgaans elkaars concurrenten zijn. Gezamenlijk hebben ze besloten om Friesland en het Waddengebied als zakelijke bestemming in de etalage te zetten.

friesland-en-waddengebied-interessante-zakenbestemming

De sitevisit is onderdeel van de campagne, die dit jaar wordt georganiseerd om de zakelijke bezoeker voor Friesland en het Waddengebied te interesseren.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Friesland

 

Reviews lezen over Friesland

Meer informatie over Friesland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Friesland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Friesland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.