American Airlines verbindt Düsseldorf – Chicago

Düsseldorf Airport is een langeafstandsverbinding rijker. Vanaf nu verbindt American Airlines Düsseldorf dagelijks met de derde grootste stad van de Verenigde Staten, Chicago. Voor passagiers met Noord-Amerika als reisdoel biedt Düsseldorf Airport aantrekkelijke verbindingen. Andersom zijn de Duitse regio Noordrijn-Westfalen en delen van Nederland en België beter bereikbaar voor Amerikaanse passagiers.

Nieuwe verbinding American Airlines

Nieuwe verbinding American Airlines

De eerste vlucht

Precies om 07:00 uur landde vlucht AA242 vanochtend voor de eerste keer op Düsseldorfse bodem en werd begroet door een waterfontein van de brandweerbrigade. Om 09:45 uur vloog de Boeing 767-300 met vluchtnummer AA241 terug naar de ‘Windy City’ Chicago.

Internationale waardering

De nieuwe route van de oneworld-hub Düsseldorf zorgt voor extra waardering in de internationale luchtvaart. Düsseldorf Airport werd eerder al bediend door de alliantiepartners airberlin, British Airways, Finnair, Iberia en S7 Airlines. Met American Airlines vliegt nu een ander lid van de luchtvaartalliantie op de regiohoofdstad en versterkt de Noord-Atlantische competentie van de grootste luchthaven van Noordrijn-Westfalen.

Beter bereikbaar en aantrekkelijke verbindingen

Zo zegt Christoph Blume, woordvoerder van het luchthavenmanagement, in het kader van de festiviteiten omtrent de eerste vlucht:

We zijn verheugd dat oneworld-partner American Airlines, Düsseldorf Airport heeft gekozen als nieuwe Duitse bestemming. Hierdoor worden Noordrijn-Westfalen en delen van Nederland en België beter bereikbaar voor onze Amerikaanse gasten. Via de Düsseldorf-hub bieden wij reizigers ideale overstapmogelijkheden op een luchthaven met korte afstanden: Amerikaanse passagiers reizen met airberlin en andere partners gemakkelijk door Europa. Voor passagiers met Noord-Amerika als reisdoel, biedt Düsseldorf Airport nu aantrekkelijke verbindingen.

Toegang tot routenetwerk VS

Zo zegt Kurt Stache, vice-president van Strategic Alliances bij American Airlines:

Onze nieuwe vlucht versterkt onze aanwezigheid in Centraal Europa en onze positie op de Duitse markt. Daar werden we eerder al vertegenwoordigd door een non-stop vlucht van Frankfurt naar onze belangrijkste hub in Dallas/Fort Worth. Met de bestemming Chicago, één van onze grootste hubs, krijgen onze klanten uit Duitsland, Nederland en België een betere toegang tot ons uitgebreide routenetwerk in de Verenigde Staten.

American Airlines biedt de nieuwe route van Düsseldorf in codeshare met airberlin en in samenwerking met British Airways en Iberia.

Vluchtinformatie

Tijdschema Düsseldorf (DUS) – Chicago (ORD)
(vanaf 12 april 2013)

tijdschema-vluchten-düsseldorf-chicago

Vliegtuigtype: Boeing 767-300
Zitplaatsen: 225 zitplaatsen in tweeklassen configuratie (business en economy).

Over American Airlines

American Airlines is al 75 jaar één van de meest toonaangevende luchtvaartmaatschappijen in de wereld. Per jaar vervoert de airline 94 miljoen passagiers. Samen met haar dochterondernemingen American Eagle en AmericanConnection opereert American Airlines meer dan 3.500 dagelijkse vluchten naar 260 steden, in meer dan 50 landen over de hele wereld. De vloot bestaat uit bijna 900 toestellen. De luchtvaartmaatschappij biedt momenteel 38 dagelijkse non-stop vluchten vanuit Europa naar de VS. American Airlines is één van de oprichters van de oneworld alliantie. Samen bedienen de alliantieleden ruim 840 bestemmingen in meer dan 160 landen.

Chicago

Chicago is met 8,7 miljoen inwoners de derde grootste stad in de Verenigde Staten en één van de belangrijkste economische centra van het land. Veel internationale bedrijven zoals Boeing, Hyatt, McDermott, Will & Emery en The Wringly Company hebben hoofdkantoor in de stad van Lake Michigan. Ook veel buitenlandse bedrijven hebben zich in Chicago gevestigd. De ‘Windy City’ is vanwege haar bijzondere bouwwerken de architectuur-hoofdstad van de Verenigde Staten en een prominente toeristische attractie. O’Hare International Airport in Chicago verwelkomde vorig jaar 66,5 miljoen passagiers en is de derde grootste luchthaven van de wereld.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Düsseldorf

 

Reviews lezen over Düsseldorf

Meer informatie over Düsseldorf vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Düsseldorf. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Düsseldorf met Skyscanner

Kaart van Düsseldorf

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.