Utrecht viert 2013!

Met de officiële opening van 300 jaar Vrede van Utrecht door koningin Beatrix is op donderdag 11 april jl. een bijzonder evenementenjaar van start gegaan in Utrecht. Met de campagne ‘Utrecht viert 2013’ bundelen evenementen in stad en regio hun krachten. Naast de Utrechtse icoonevenementen European Youth Olympic Festival (EYOF) en 300 jaar Vrede van Utrecht zijn o.a. Roze Zaterdag, de kunst in de openbare ruimte tentoonstelling Call of the Mall, het Nederlands Film Festival en Lego World aangesloten. Begin mei opent een speciaal informatiecentrum.

Utrecht viert 300 jaar vrede van Utrecht

Utrecht viert 300 jaar vrede van Utrecht

Aanstaand weekend is de grote publieksopening De Slag om Vrede – met Junkie XL en het Metropoleorkest op het dak van de A2 tunnel – gevolgd door het 24-uur durend dansspektakel Utrecht Danst. Beide maken onderdeel uit van het grote openingsweekend van de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht. Via ‘Utrecht viert 2013’ wordt niet alleen aandacht op de programma’s van de Vrede van Utrecht en EYOF gevestigd, maar ook op het Utrechtse aandeel in de nationale viering van de bevrijding (4 en 5 mei), de internationale tentoonstelling ‘NASA, a Human Adventure’ (vanaf 13 juni), Roze Zaterdag (29 juni) en Call of the Mall (vanaf 20 juni), waarbij topkunstenaars verrassend werk tonen in het Utrechtse stationsgebied rond Hoog Catharijne en Utrecht CS.

Europese Jeugdolympiade

Het EYOF bepaalt in juli het beeld. Op 14 juli wordt tijdens een grootse openingsceremonie in Stadion Galgenwaard de Olympische vlam in Utrecht ontstoken. In de week daarna nemen bijna 3.000 jonge topsporters in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar uit 49 landen deel aan de sportwedstrijden van de prestigieuze Europese Jeugdolympiade in en rond de stad. In september zijn er veel Utrechtse festivals, wordt het programma van 300 jaar Vrede van Utrecht afgesloten en zijn de ogen gericht op het Nederlands Film Festival. Tijdens de herfstvakantie is Utrecht voor het eerst gaststad voor het populaire LEGO World waar 100.000 bezoekers worden verwacht. ‘Utrecht viert 2013’, dat verder belangrijke tentoonstellingen van de Utrechtse musea omvat, wordt eind november besloten met het prijswinnende festival ‘Le Guess Who’.

Portal en informatiecentrum

Het volledige aanbod van ‘Utrecht viert 2013’ is vanaf vrijdag 12 april online te zien op de portal www.utrechtviert2013.nl. In de loop van april gaat ook een speciaal informatiecentrum open op de begane grond van de Neudeflat. EYOF-toernooidirecteur en meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband verricht op dinsdagmiddag 7 mei de officiële opening, en geeft daarmee tevens het startsein voor de kaartverkoop van de jeugdolympiade.

‘Utrecht viert 2013’ is een samenwerking van de betrokken evenementenorganisaties, de gemeente Utrecht, provincie Utrecht, Toerisme Utrecht en Cultuurpromotie Utrecht en wordt ondersteund door Centrum Management Utrecht en het Ondernemersfonds Utrecht.

Meer informatie op www.utrechtviert2013.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.